Статистика мобільних додатків 2021: популярність завантажень, тренди. Спостереження Zakaz.ua

Статистика мобільних додатків 2021: популярність завантажень, тренди. Спостереження Zakaz.ua
Кількість мобільних програм та завантажень додатків нестримно збільшується. На сьогоднішній день у світі більше 5 мільярдів мобільних користувачів, а це 66,6% населення світу. Використання мобільних програм зростає, а додатки стають одним із найкращих способів комунікації з клієнтами. З початком пандемії коронавірусу це питання особливо актуалізувалося. Багато компаній змушені були переглянути свої бізнес-моделі та подумати про запуск власних мобільних застосунків.

Зростаюча популярність мобільних додатків

Не можна заперечувати той факт, що технології розвиваються стрімко, а сучасні мобільні користувачі дуже залежать від своїх пристроїв. Наприклад, згідно з останніми дослідженнями We Are Social і Hootsuite, 3 години 39 хвилин – це середній щоденний час, який людина проводить у мобільному телефоні, що на 20% більше, ніж торік. Для порівняння: на перегляд телевізора в середньому йде 3 години 24 хвилини на день.
Це означає, що людина з кожним роком все більше часу проводить у своєму телефоні, користуючись різноманітними додатками та програмами.

Мобільні додатки – це вже невід'ємна частина нашого повсякденного життя. За 2020 рік було близько 218 мільярдів завантажень мобільних застосунків. Це на 7% більше, ніж минулого року. За статистикою більше 92% свого денного часу люди проводять у мобільних пристроях, використовуючи різні програми. Наприклад, 44% з усього часу займають соціальні мережі та комунікаційні додатки.

Всі ці цифри говорять про психологію сучасних користувачів мобільних додатків. Деякі з цих статистичних даних можуть стати в нагоді компаніям, які тільки планують запуск своїх мобільних додатків.

Відомий сервіс доставки продуктів Zakaz запустив свій мобільний додаток ще у 2019 році. Для цієї роботи запросили компанію-підрядника. Але вже через півроку вимушені були відмовитися від їхніх послуг, бо якість робіт і терміни виконання не влаштовували. Тоді стало зрозумілим, що прийшов час розширити власну IT-команду і створити mobile-підрозділи для App Android та iOS. На сьогоднішній день в IT-департаменті компанії Zakaz працює більше 70 спеціалістів, де є безпосередньо розробники та тестувальники мобільних апок та багато інших фахівців. Компанія Zakaz активно інвестує саме у цей напрямок, бо він має великі перспективи. Наприклад, додаток сервісу Zakaz уже зараз займає 5 місце в топ-чартах Apple Store в категорії “Їжа та Напої”.

Як доказ зростаючої популярності мобільних додатків, наводимо статистику замовлень Zakaz. У 2020 році серед усіх клієнтів робили замовлення через сайт 76,71%, а використовували мобільний додаток – 23,29%. У 2021 році ситуація змінилась на користь додатку, частка замовлень через нього підвищилась на 22,71% і вже становить 46%. Звідси можна зробити висновки, що кількість замовлень через мобільний додаток стрімко зростає, і, ймовірно, найближчим часом більшість наших клієнтів користуватимуться саме ним.
__________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі