Туреччина замовила в України реактивні двигуни для дронів Bayraktar нового покоління

Туреччина замовила в України реактивні двигуни для дронів Bayraktar нового покоління
Турецька компанія Baykar Makina, яка спеціалізується на будівництві бойових безпілотних авіаційних комплексів, підписала контракт на постачання реактивних двигунів АІ-322Ф українською компанією "Івченко-Прогрес" для майбутніх дронів Bayraktar MİUS.

Про це повідомляє пресслужба Baykar Makina, пише сайт Суспільне мовлення України.

"У 2-й день SahaExpo2021 ми підписали контракти на постачання двигунів АІ-322Ф провідною українською компанією "Івченко-Прогрес" для нашого проєкту MİUS (Бойова безпілотна авіаційна система)", – йдеться у повідомленні.

Як зазначає Defence Express, турецькі безпілотники мають піднятися у небо вже у 2023 році.

Журналісти вважають, що спочатку українське підприємство розроблятиме двигуни для передсерійних машин – після успішного проходження всіх випробувань, їх будуть постачать масово.

АІ-322Ф – це найновіший та єдиний український турбореактивний двоконтурний двигун з форсажною камерою. Він призначений для сучасних сверхзвукових навчально-бойових та легких бойових літаків з помірними надзвуковими швидкостями, пише видання.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі