Український бізнес не готовий до нового карантину

Український бізнес не готовий до нового карантину
42% підприємців, які торгують онлайн, не готові до нового локдауну. Про це повідомляє BusinessUA.Com.

29% опитаних заявили, що не відчули впливу пандемії. 22% замовляють продукцію в Україні та стверджують, що швидкість постачання не змінилася. Тривалішим очікування товарів у межах країни стало лише для кожного десятого власника бізнесу. 16% підприємців, які замовляють товари з-за кордону, зазначили, що доставка стала довшою. А для 3% - взагалі неможливою, за даними OLX. Опитали понад 2 тис. підприємців.

Бізнес готується до чергового локдауну. Основні напрямки: активне ведення онлайн-магазину, збільшення запасів товару, інвестиції у рекламу.

Найпопулярніші категорії для ведення бізнесу — продаж одягу та взуття, оренда та продаж нерухомості, автозапчастини, дитячі товари.

93% онлайн-бізнесів зазначають, що їхній щомісячний прибуток з урахуванням всіх витрат та податків не перевищує 20 тис. грн. 5% отримують від 20 до 50 тис. грн, інші — понад 50 тис. грн. У середньому підприємці мають 17 успішних угод на місяць.

Для 42% підприємців розвиток та підтримання репутації - важлива частина бізнесу. Кожен третій вважає, що позитивний імідж важливіший за прибуток та продажі. Не цікавляться питанням репутації лише 6% власників бізнесу.

8 з 10 власників бізнесу постійно слідкують за зверненнями клієнтів й оперативно відповідають.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі