Задля стабільної роботи взимку: на ДТЕК Запорізькій ТЕС капітально відремонтували енергоблок

Задля стабільної роботи взимку: на ДТЕК Запорізькій ТЕС капітально відремонтували енергоблок
ДТЕК Запорізька ТЕС завершила ремонтну кампанію 2021 року на початку опалювального сезону. Днями енергоблок №3 увімкнули в електромережу після 60-денного капітального ремонту: строк служби енергоблоку подовжено, техніко-економічні показники поліпшені.

Ремонтники провели комплекс відновлювальних робіт на турбіні, котлі та електричному обладнанні енергоблоку. Провели капітальний ремонт трансформатора 3Т, ремонт циліндрів тиску турбіни, електрофільтрів та відновили пилосистему енергоблока.

«Наше основне завдання - надійно постачати електроенергію українським споживачам, відпрацювати стабільно та безперебійно в осінньо-зимовий період. А щоб цього досягти ми покращуємо техніко-економічні показники енергоблоків Запорізької ТЕС та відновляємо їх проєктну потужність. Таким чином ДТЕК працює над енергобезпекою та енергонезалежністю України», - розповідає в.о. директора ДТЕК Запорізька ТЕС Максим Шевцов.

Якісний ремонт енергоблоків станції дозволить пройти осіннє-зимовий температурний максимум надійно та без простоїв обладнання. Для споживачів це означає безперебійну наявність електроенергії в їхніх домівках.
«Ремонтна кампанія на енергоблоках – найголовніша складова підготовки до роботи в осіннє-зимовий період. І хоча терміни капітального ремонту енергоблоку №3 через високий попит наших потужностей на енергоринку були неодноразово кореговані - ми виконали весь запланований об’єм робіт, завершивши тим самим ремонтну кампанію цього року», - розповідає в.о. головного інженера ДТЕК Запорізької ТЕС Олексій Фоменко.

Наразі ДТЕК Запорізька ТЕС працює чотирма блоками й несе навантаження в об'єднаній енергосистемі України потужністю 952 МВт.

Загалом для забезпечення надійної і безперебійної роботи теплоелектростанцій, особливо в період опалювального сезону, за 9 місяців цього року ДТЕК Енерго спрямував в ремонту кампанію блоків ТЕС, загальностанційного обладнання, будівель та споруд майже 1,7 млрд грн. Всього за підсумками 2021 року компанія планує спрямувати в ремонту кампанію ТЕС понад 2,5 млрд грн.

______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі