30 років надійної пам'яті

30 років надійної пам'яті
Wilk Elektronik SA, польський виробник марки GOODRAM, святкує свій ювілей.

Wilk Elektronik SA є унікальною компанією як у Польщі, так і в Європі. На даний час це єдиний виробник споживчих модулів пам'яті DRAM, чиї виробничі потужності знаходяться в Європі. З розвитком ринку, інші виробники пам'яті переводили свої виробництво з Європи в Азію. А Wilk Elektronik навпаки, інвестував в розвиток свого заводу в Лазіска Гурне, що у Сілезії і розширював асортимент своєї продукції, що випускається під брендом GOODRAM. Тож на цей момент і до дати свого 30-річчя, компанія GOODRAM стала лідером ринку SSD і модулів пам'яті в Польщі.

«У 90-і роки ми, як і багато компаній що робили у той час свої перші кроки в бізнесі, почали з одного офісного приміщення та одного співробітника, крім мене. Можна сказати, що для продажу своєї продукції ми використовували усі доступні на той час платформи продажів. Це були комп'ютерні ринки в Катовіце і Кракові. Ми також самі поставляли модулі пам'яті клієнтам, які сьогодні є нашими партнерами і провідними дистриб'юторами комп'ютерної техніки в Польщі» - згадує Веслав Вилк. «Той факт, що кур'єр, який перевозив наш товар, став жертвою бандитів, замаскованих під поліцейських, може продемонструвати, наскільки велика була тоді матеріальна цінність модулів пам'яті! Товар пропав, але, на щастя, кур'єр вийшов з цієї неприємного пригоди неушкодженим».

Під кінець 1990-х років Wilk Elektronik був провідним постачальником комп'ютерної пам'яті в Польщі з більш ніж 60% часткою ринку.

«На світанку нового десятиліття ми були впевнені, що хочемо вийти з нашими продуктами за межі країни, а також забезпечити клієнтів високоякісним товаром. Це було можливо тільки при наявності власного виробництва, щоб ми могли контролювати якість продукту на кожному етапі його створення», - каже власник компанії.

«Відкриття власного заводу стало можливим завдяки співпраці, налагодженій у 2001 році з компанією Qimonda - одного з найбільших виробників мікросхем пам'яті DRAM на той час. Ці відносини не тільки вплинули на імідж компанії, але і забезпечили технологічну базу для запуску заводу 2 роки по тому, у 2003 році. Того ж року з виробничої лінії в Лазиська-Гурне зійшов перший модуль RAM під брендом GOODRAM. А незабаром, як і очікувалося, польські фірмові продукти також вийшли і на експортні ринки. Продуктом, який дав нам крила і вивів нас за межі країни, безсумнівно були модулі DRAM. Спочатку стандартні, а вже в 2006 році - оверклокерські GOODRAM PRO з культовим помаранчевим радіатором і логотипом нашого бренду. Той, хто стежить за нашою продукцією і її назвами, може здогадатися, наскільки сильно ми покладалися саме на цю модель», - сміється Веслав Вилк.

У 2008 році компанія Wilk підписала ще один стратегічний контракт. На цей раз з Toshiba Electronics Europe, тепер відомою як KIOXIA. Завдяки цьому альянсу польський виробник пам'яті отримав доступ до найкращих японських технологій Flash і поповнив свій портфель картами пам'яті, USB флеш-накопичувачами, а в 2009 році - SSD-накопичувачами.

«Останні 10 років були для нас справжніми технологічними "американськими гірками". Завдяки модернізації лінії SMT ми збільшили виробничі потужності та отримали одну з найкращих ліній поверхневого монтажу в Європі. Ми розширили наш випробувальний центр новими платформами для тестування як споживчої, так і промислової пам'яті. Тепер вони проходять валідацію в кліматичній камері і спеціальні експлуатаційні тести. На додаток до споживчих продуктів GOODRAM, наше портфоліо поповнилося GOODRAM Industrial - рішеннями для промисловості, і GOODRAM for AD - пам'яттю для рекламної індустрії. Але одне з найважливіших доповнень - марка IRDM, яка, крім високих експлуатаційних параметрів, виділяється особливим дизайном продукції. Варто відзначити, що і упаковка, і корпус спроектовані нашою командою», - підсумовує Веслав Вилк.

2021 стане переломним для компанії не тільки тому, що це ювілейний рік. Планове зростання продажів і зайнятості змусили польську компанію модернізувати свою інфраструктуру. Уже навесні планується почати розширення складських, виробничих і офісних площ компанії. На додачу до розширення, власник оголошує про низку інновацій у виробництві та управлінні.

«Перш за все, після важкого для всіх нас 2020 року і викликаних пандемією змін в організації праці, ми хотіли б, як команда, повернутися до нашої нормального життя. Тому ми вступаємо в цей рік з оптимізмом, як і належить ювіляру», - говорить президент компанії.
____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі