41 тисяча померлих від СНІДу «з’являться» завтра на акції до Дня пам’яті

41 тисяча померлих від СНІДу «з’являться» завтра на акції до Дня пам’яті
Акція відбудеться 19 травня о 10:00 біля Меморіалу «Червона стрічка» (вул. Лаврська, 23, біля Київ-Печерської лаври). Під час акції серед спікерів та учасників з’являться силуети померлих від СНІДу українців. Їх поява — важливе послання всім живим: «Від ВІЛ більше не вмирають! Лікування = Життя».

Акція в Києві є частиною всеукраїнської Акції #Незабуті, яка пройде у 25 регіонах України. Під час акції у Києві відбудеться прес-брифінг.

Учасники брифінгу:

Оксана Сивак, заступник Міністра охорони здоров’я з питань Євроінтеграції;
Наталія Нізова, директор Центру громадського здоров’я МОЗ України;
Яцек Тишко, директор UNAIDS в Україні;
Ольга Руднєва, директор Фонду Олени Пінчук «АНТИСНІД»;
Дмитро Шерембей, голова Координаційної ради БО «Мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом»;
представник Київської міської адміністрації.
В очікуванні, коли ВІЛ більше не буде вироком, Україна втратила більше 41 тисячі людей.

Нагадаємо, що за час епідемії з 1987 по 2016 роки від СНІДу померло 41 760 українців. Це більше, ніж населення цілого міста Ірпінь у Київській області. Але протягом останніх чотирьох років смертність від СНІДу у нашій країні знизилася на 11% — 10,4 смертей на 100 тисяч населення у 2016 році проти 11,5 у 2013 році.

На початок 2017 року 74 780 осіб отримували терапію (56,2% від загальної кількості ВІЛ- інфікованих пацієнтів), а у 2009 році — їх було всього 15 871 особа (15,7%). Терапія дозволяє людям з ВІЛ жити.

Також у Facebook стартує флешмоб з хештегами #незабуті та #AIDSMemorialDay2017! Мета флешмобу — спонукати лідерів думок, активістів, партнерів долучитись і написати пости-спогади про людей, яких вже немає з нами через епідемію ВІЛ/СНІДу. Людей закликають пригадати приємні або важливі моменти, подякувати, поставити риторичні питання померлим. Один із найголовніших меседжів — що вони #незабуті, а ВІЛ сьогодні — не вирок, адже ліки є.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі