Агропорт Південь Херсон 2019 говорить «До побачення!»

Агропорт Південь Херсон 2019 говорить «До побачення!»
Експертні дискусії, обмін досвідом, нове законодавство, розвиток ринку, презентація нових інструментів для експорту та встановлення рекордів – все це відбулось протягом трьох днів на Херсонщині в рамках Агропорт Південь Херсон 2019.

«З 18 по 20 липня ми в чергове провели масштабний агро захід – Агропорт Південь Херсон 2019. Разом з нашими учасниками та гостями ми підняли дуже гострі теми та гаряче подискутували по деяких з них. З початку заснування Агропорт є індикатором розвитку галузі. Ми як ніхто відчуваємо настрої в регіонах, і цього року у нас чергове випробовування – абстрагуватися від політики та сконцентруватися на нових викликах, що стоять перед агровиробниками та сільськими територіями. На херсонському заході ми в котре підкреслили важливість діалогу між владою та бізнесом, де у Агропорта традиційна роль - незалежного майданчику для комунікацій. Дякуємо Херсонщині за гостинність і чекаємо восени на Агропорт Північ Харків 2019. Буде не менш цікаво!», - зазначив Дмитро Титаренко, керівник проекту Агропорт Україна.

Коротко підбиваючи підсумки заходу, нагадаємо про ключові події цьогорічного Південного Агропорту. Так, разом з експертами та фахівцями в рамках заходу відбулась дискусійна панель «Органіка: 15 днів до Закону», в рамках якої обговорили питання регулювання ринку органічної продукції та контроль за її виробництвом, стандартизацію та відповідальність за фальсифікацію та порушення законодавства. Також був презентовані результати дослідження експорту органічної продукції, що були підготовлені експертами Агропорту, та продемонстрований новий інструмент для експортерів - телеграм-бот BuyBioBot.

Крім того, відбулась стратегічна сесія, під час якої були обговорені не тільки питання регіонального розвитку та розбудови сільських територій, а й акцентовано на необхідності комплексного підходу у реалізації цієї місії включно до покращення системи охорони здоров’я, харчування в дитячих закладах тощо. У підсумку між Херсонською облдержадміністрацією та ГС «Бізнес Інкубатор Груп.Україна» був підписаний Меморандум про співпрацю, який передбачає активізацію розвитку сільських територій Херсонської області та спільну роботу над впровадження пілотного проекту «Добробут» на теріторії області.

Також в рамках виставки відбулась низка зустрічей, круглих столів, дискусійних панелей та перемовин, зокрема щодо питань адаптації сільського господарства до змін клімату, проблем зрошування, розвитку горіхового бізнесу та інших нішових напрямків.

Увагу гостей та учасників Агропорт Південь Хесрон 2019 привернув і черговий рекорд, встановлений під час виставки. Так, представники Національного реєстру рекордів зафіксували Національний органічний рекорд – понад 100 літрів кизилового морсу було зварено з органічних плодів. Все було приготовлено львівськими шефами Західної шеф-групи та напій отримав органічний сертифікат від «Органік Стандарт».

«Головною метою встановлення цього рекорду заходу було привернути увагу до органічного сільського господарства. В першу чергу ця промоція спрямована на кінцевого споживача», - додав Дмитро Титаренко.

Не обійшлося і без святкових урочистостей. Під час виставки відбулось нагородження лауреатів AGROPORT АWARDS KHERSON 2019. Так, зі 100 підприємств Херсонщини були обрані 10, які за індексами бізнес-репутації стали лідерами області в аграрній сфері. Крім того, була визначена трійця кращих в номінації «Розвиток сільського зеленого туризму» та золотою медаллю відзначене керівництво Посад-Покровського консервного заводу в номінації «За виробництво плодово-овочевої консервації високої якості.

Серед учасників та гостей Агропорт Південь Херсон 2019 вже традиційно були представники регіональних, національних та міжнародних профільних установ, серед яких: голова Херсонської ОДА Юрій Гусєв, в.о. міністра аграрної політики і продовольства Ольга Трофімцева, голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа, віце-президент ГС «Органічна Україна», генеральний директор ТОВ «НВП 5 елемент» Володимир Білий, Міжнародний консультант регіонального офісу для Європи та Центральної Азії Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (ФАО) Михайло Малков, Секретар Національної інвестиційної ради України Давід Арахамія та інші.
________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі