ГОТОВНІСТЬ ДО 5G: ERICSSON ЗАВЕРШУЄ БУДІВНИЦТВО 5G-ПЛАТФОРМИ ДЛЯ ОПЕРАТОРІВ

ГОТОВНІСТЬ ДО 5G: ERICSSON ЗАВЕРШУЄ БУДІВНИЦТВО 5G-ПЛАТФОРМИ ДЛЯ ОПЕРАТОРІВ
Ericsson (NASDAQ: ERIC) представляє нові рішення для радіо та опорної мереж, що працюють на базі платформи 5G Platform. Таким чином, компанія забезпечила операторам можливість для запуску мереж 5G в комерційну експлуатацію.

Ericsson випускає комерційне програмне забезпечення 5G Radio Access Network (RAN), що працює на базі першого затвердженого консорціумом 3GPP стандарту 5G New Radio (NR). Одночасно з цим компанія представляє нову категорію продуктів для мереж мобільного зв'язку – Street Macro, призначених для підвищення пропускної здатності мереж в умовах обмеженого частотного ресурсу.

Крім того, компанія вдосконалює 5G Core System шляхом підтримки технології 5G NR і розширює можливості вирішення Distributed Cloud.

Ericsson вперше представив 5G Platform в лютому 2017 року, а у вересні того ж року в платформу були внесені доповнення. 5G-платформа включає ядро мережі 5G, портфель рішень для бездротового доступу і транспортної мережі, а також системи підтримки OSS/BSS, мережеві сервіси та технології, що забезпечують захист переданих даних.

«Оператори, які бажають першими впровадити 5G, тепер мають всі основні компоненти, необхідні для запуску мереж п'ятого покоління вже в цьому році», – коментує виконавчий віце-президент і глава бізнес-підрозділу мереж зв'язку компанії Ericsson Фредрік Джейдлінг (Fredrik Jejdling).

ПРОГРАМНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ДЛЯ ЛИДЕРІВ В ОБЛАСТІ 5G

Програмне забезпечення для мереж 5G, яке буде доступним починаючи з четвертого кварталу 2018 року, забезпечує підтримкою декількох частотних діапазонів, що дозволяє розгортати мережі в різних країнах світу.

Таким чином, операторам достатньо активувати 5G-технологію в своїх мережах, щоб зробити перший крок на шляху до комерційного запуску 5G і випуску нових додатків, що працюють на базі поліпшеної передачі даних в мобільній мережі.

Це дозволить ефективно обробляти зростаючий трафік даних і забезпечити користувачам доступ до мультимедійного контенту з використанням потокового відео в форматі 4K/8K, віртуальної та доповненої реальностей. За даними проведеного Ericsson дослідження економічних аспектів використання поліпшеного МШПД, перехід до 5G забезпечить скорочення вартості передачі даних в розрахунку на 1 Гб в 10 разів у порівнянні з мережами 4G.
Рішення для бездротової передачі даних доповнені комерційним програмним забезпеченням для ядра 5G − 5G Core, оптимізованим з урахуванням показників пропускної здатності, місткості та масштабованості мереж 5G. Протягом 2018 року компанія Ericsson внесе поліпшення в рішення Packet Core і Unified Data Management для забезпечення ефективної підтримки послуг п'ятого покоління. У міру розвитку стандарту 3GPP 5G ці рішення можуть бути модернізовані шляхом впровадження нових функцій.

ERICSSON DISTRIBUTED CLOUD ПРИСКОРЮЄ ЗРОСТАННЯ 5G ТА IOT

Ericsson покращує рішення Distributed Cloud, для розгортання хмарних додатків на будь-яких майданчиках − центральних, розподілених і на кордоні мережі. Це рішення − кероване, оркеструєме і сприймається як єдине ціле, а також скорочує час відгуку, підвищує безпеку і стійкість, і при цьому відповідає регуляторним вимогам, що поставлені до сценаріїв використання 5G. Ericsson Distributed Cloud об'єднує в собі кращі телекомунікаційні та хмарні технології й дозволяє використовувати мережі як відкриті хмарні платформи для роботи будь-яких додатків, включаючи телекомунікаційні, призначені для користувача і корпоративні.

При роботі з Distributed Cloud компанія Ericsson забезпечить підтримку впроваджень апаратних рішень, що створюються на базі продуктів різних вендорів. Передова інфраструктура, що програмно конфігурується (Software Defined Infrastructure, SDI), від компанії Ericsson дозволяє швидко розгорнути відкрите програмне забезпечення операторського рівня, призначене для віддаленої модернізації та управління операціями. Щоб забезпечити ефективний запуск додатків, оптимізованих для використання в хмарі, Ericsson також розширює пакет рішень з підтримкою контейнерів в розподіленої хмарної інфраструктури.

ПЛАВНИЙ ПЕРЕХІД ВІД 4G ДО 5G

Ericsson представляє нову категорію продуктів для міських мереж стільникового зв'язку під назвою Street Macro, які будуть використовуватися на новому рівні – між макрорівнем і малими сотами. Нові стільники будуть встановлюватися на фасадах будівель, і, займаючи меншу площу поверхні, вони дозволять створити мережу з високою ефективністю і якісним покриттям.

Крім усього перерахованого, Ericsson також представляє нові продукти для бездротового зв'язку з підтримкою технології Massive MIMO. Ці продукти забезпечують плавний перехід від 4G до 5G. Вони прості у використанні, проте при цьому дозволяють операторам давати раду висхідному навантаженню.

Більш того, всі базові станції Ericsson Radio System, поставлені компанією операторам, починаючи з 2015 року, можуть застосовуватися для розгортання рішень 5G NR шляхом віддаленої установки програмного забезпечення.
Завдяки 5G NR здатні працювати понад 150 різних продуктів для бездротового зв'язку, що входять в Ericsson Radio System і працюють в більш ніж 190 мережах по всьому світу з 2015 року. Підтримка 5G NR передбачена також для мікро базових станцій Ericsson Radio System і вже використовується операторами системи Radio Dot System.
Таким чином, оператори зможуть надавати послуги 4G і 5G на одних і тих же смугах частот і з використанням одного і того ж обладнання.

«Спільне застосування нових продуктів Ericsson і вже встановлених базових станцій забезпечить операторам можливість використання дуже широкого портфеля гнучких 5G-рішень. Оператори зможуть швидко перейти на поліпшені технології МШПД і застосовувати нові функції галузевих програм», – коментує старший аналітик напряму глобальних телекомунікаційних технологій і програмного забезпечення компанії GlobalData Ед Габбінс (Ed Gubbins).
«Скорочення часу відгуку, поліпшена пропускна здатність і безпека, а також висока надійність і відповідність регуляторним вимогам – це ключові можливості, які оператори повинні забезпечити для сценаріїв використання 5G, таких як доповнена реальність і безпілотний транспорт. Розподілена хмарна інфраструктура з можливістю безшовного комплексного управління, що дозволяє гнучко розмістити хмарні обчислення, зберігати дані і розгортати мережі в центрі, на периферії та у межах мережі − це важливий компонент 5G-платформи», – коментує старший аналітик Analysys Mason Роберто Компані (Roberto Kompany).
---------------------------------------------------------------------------------------


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі