Як українці користувались міжнародним роумінгом

Як українці користувались міжнародним роумінгом
Цього літа кількість абонентів національного оператора, які зареєструвались у роумінгу, зросла на 36%. Вони використали у 2 рази більше мобільного інтернету ніж улітку 2017 року. Що цікаво, кількість абонентів Київстар, які відвідали країни Європейського союзу, збільшилась за рік у 1,5 рази.

Завдяки доступним тарифами на інтернет та дзвінки за кордоном, продовжує збільшуватися їх споживання. Так, у середньому абонент, що підключає мобільний інтернет, використовує 400 мегабайтів у роумінгу. Загалом використання мобільного інтернету в роумінгу в червні-серпні 2018 року зросло більше ніж у 2 рази, у порівнянні з аналогічним періодом 2017 року. Разом зі зростанням кількості дата-користувачів та обсягу мобільного трафіку, продовжує зростати й використання голосових послуг – цього літа абоненти Київстар телефонували з-за кордону своїм рідним та друзям на 29% більше.

Серед країн, які є найбільш популярними у абонентів Київстар, що користуються роумінгом – Польща, Туреччина, Німеччина, Угорщина, Італія, Росія, Румунія, Білорусь, Молдова, Чехія.

Завдяки зростанню використання мобільного інтернету в роумінгу, Київстар вдалося добитися від іноземних партнерів кращих умов для своїх абонентів. Так, у 2017 році була знижена вартість послуг у роумінгу в 34 країнах, серед яких - Сполучені Штати Америки, Канада, Латвія, Литва, Естонія, Швеція, Єгипет. З червня 2018 року Київстар запропонував своїм абонентам можливість обміну текстовими повідомленнями у Viber та WhatsApp без тарифікації мобільного інтернету в 95 країнах світу.

Київстар надає послуги міжнародного роумінгу на 5 континентах, в 195 країнах за доступними умовами: дзвінки від 2 грн за хвилину (пакет 15 хвилин вартістю 30 грн в день користування), Інтернет від 0,35 грн за мегабайт (пакет 100 МБ вартістю 35 грн в день користування), SMS - 1,00 грн (пакет 25 SMS вартістю 25 грн в день користування). Для того, щоб скористатися вигідними умовами у роумінгу, абонентам потрібно лише поповнити свій рахунок перед поїздкою.

*Зростання обсягу використаних послуг мобільного зв'язку обчислено шляхом порівняння даних оператора за червень-серпень 2018 року з аналогічними даними за червень-серпень 2017 року.



Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі