«Казахтелеком» і Ericsson мають намір спільно пілотувати 5G NR

«Казахтелеком» і Ericsson мають намір спільно пілотувати 5G NR
«Казахтелеком» і Ericsson підписали меморандум про співпрацю в галузі розвитку 5G-технологій радіодоступу в Казахстані. Підписання відбулося на міжнародній виставці Mobile World Congress 2019 у Барселоні.

В рамках передбаченої меморандумом взаємодії сторони мають намір спільно вивчити можливості цифрової трансформації і віртуалізації мережі та мережевих функцій (SDN / NFV - Network function virtualization), побудови інфраструктури для віртуалізації мережевих і обчислювальних сервісів оператора (технологія Telco Cloud), а також розглянути можливість спільного тестування мереж 5G в Республіці Казахстан.

Програма пілотного впровадження технологій 5G розрахована на 2019-2021 роки і передбачає три фази тестування різних сценаріїв використання 5G, в їх числі фіксовано-бездротовий доступ (FWA), поліпшений широкосмуговий мобільний зв'язок (eMBB) і міжмашинна взаємодія (mMTC). У рамках програми також буде проведена перевірка можливостей технічної реалізації і тестування віртуалізації різних 5G-сегментів: мереж радіодоступу (vRAN) і пакетного ядра (5GC).

Протягом трьох місяців фахівці Ericsson планують проаналізувати рівень технологічної нейтральності, а також ефективність використання частотних ресурсів, покриття і ємності мереж, що належать «Казахтелеком», вивчити можливість застосування технологій IoT і ін., розглянути вплив FWA на мережі мобільного та фіксованого зв'язку, а також дослідити можливості спрощення вузлів мережі і процесу миграції.
_____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі