Київстар розширює географію сервісу SMS-оплати за проїзд в транспорті

Київстар розширює географію сервісу SMS-оплати за проїзд в транспорті
Найбільший телеком-оператор України продовжує впроваджувати інноваційні проекти для населення міст на базі телекомунікаційних технологій. Наразі сервіс SMS-оплати проїзду в міському транспорті працює вже в двох містах. З жовтня 2018 р. в Івано-Франківську, з лютого 2019 р. - у Вінниці, а з 5 березня буде також запущений у Львові.

Сервіс простий та зрозумілий в користуванні, тому він швидко набуває популярності. Так, в Івано-Франківську кількість користувачів щомісяця збільшується щонайменше на 23%.

Окрім зручності для пасажирів, новий сервіс дає можливість міським службам точніше оцінити пасажиропотік у громадському транспорті та збільшити обсяг здійснюваних платежів. Принцип оплати послуги за допомогою SMS може бути масштабований: ним буде зручно оплачувати паркування, квитки в кіно, музеї чи театри, комунальні або інші обов'язкові платежі та ін.

«Ми дуже раді, що продукт Київстар Смарт-Гроші та SMS-оплати сприяють розвитку безготівкової економіки. - зазначив Тарас Горкун, начальник департаменту мобільних фінансових послуг Київстар. - На сьогодні абонентам доступно близько 2000 сервісів та послуг: серед яких найбільш популярні комунальні платежі та розрахунки в інтернеті. Понад 600 тис. абонентів Київстар регулярно користуються можливостями Смарт-Гроші, а тренд на зростання абонентів складає 18%. І SMS-оплата в транспорті точно матиме майбутнє в інших містах України».

Київстар реалізує також низьку інших спільних проектів з містами України. Наприклад, Big Data данні Київстару позитивно вплинуть на розвиток інфраструктури міст, посприяють новим підходам до оцінки туристичної привабливості регіонів. SMS-розсилка забезпечить своєчасне інформування населення в разі виникнення надзвичайних ситуацій, а також в рамках соціальної програми «Пошук дітей», допоможе в роботі Національній поліції. Співпраця з містами України також передбачає відкриття мешканцям можливості для отримання електронних послуг від місцевих адміністрацій за допомогою технології Mobile ID тощо.

У впровадженні інноваційних проектів Київстар відкритий до співпраці з усіма містами України, зокрема готовий оперативно підключати їх до сервісу SMS-оплат. Від місцевих муніципалітетів запуск послуги не потребує жодних витрат, адже технологія повністю розроблена компанією Київстар. Для її підключення комунальні транспортні підприємства можуть надіслати заявки на електронну адресу m-com@kyivstar.net .
________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі