Київстар запустив 4G у діапазоні 2600 Мгц

Київстар запустив 4G у діапазоні 2600 Мгц
Тепер послуга мобільного інтернету четвертого покоління доступна для абонентів у 20 населених пунктах.

06 квітня високошвидкісний мобільний інтернет 4G від Київстар з'явився в Києві, а також в таких містах як: Дніпро, Одеса, Львів, Харків, Тернопіль, Вінниця, Ужгород, Хмельницький, на курортах та в пунктах перетину кордонів: Затока, Кароліно-Бугаз, Кирилівка , Ясіня, Поляниця, Чоп, Рава-Руська, Старовойтове, Краківець, Устилуг, Шегині.

4G надається всім абонентам Київстар без додаткової плати згідно діючих тарифних планів. Скористатися послугами в 4G-мережі можуть всі клієнти оператора, чиї SIM-карта і смартфон підтримують цю технологію. Це можна перевірити за допомогою USSD-кодів: *245*5# виклик – для перевірки смартфону; *245*4# виклик – для перевірки SIM-карт. Замінити SIM-карту на USIM з підтримкою 4G можна безкоштовно в усіх фірмових магазинах Київстар або самостійно – деталі за посиланням: https://kyivstar.ua/uk/mm/services/base/simcard_4g. Також, компанія пропонує великий вибір 4G-смартфонів і гаджетів за вигідною ціною в магазинах і на сайті https://shop.kyivstar.ua/.

В 20 населених пунктах встановлено більше 500 додаткових базових станцій для роботи в діапазоні 2600 МГц. Місця для їх розміщення були вибрані, виходячи зі ступеня завантаженості 3G-мережі. Оскільки частоти діапазону 2600 МГц мають невеликий радіус дії, покриття буде не суцільним.

«Запуск 4G – важлива подія для України. Ми, нарешті, можемо надати нашим абонентам доступ до високошвидкісного інтернету четвертого покоління для спілкування, роботи, освіти та розваг. Запуск в діапазоні 2600 МГц – це тільки початок, справжній досвід використання 4G абоненти зможуть отримати влітку, коли ми будемо запускатися в діапазоні 1800 МГц», - зазначив Петро Чернишов, президент Київстар, СЕО Бізнес Одиниці Євразія VEON.

Київстар надає швидкісний мобільний інтернет четвертого покоління з максимальною теоретичною швидкістю передачі даних в діапазоні 2600 МГц – до 300 Мбіт/с, а після запуску 4G в діапазонах 2600 + 1800МГц – до 700 Мбіт/с. Більше деталей про 4G за посиланням: http://kyivstar.ua/4g.

Нагадаємо, що Київстар придбав на аукціонах найбільшу кількість частотного спектру для розвитку зв'язку 4G: 30 МГц в діапазоні 2600 МГц і 70 МГц в діапазоні 1800 МГц. Використання обох діапазонів дозволить почати усувати в Україні цифровий розрив з Європою і забезпечити високу швидкість передачі даних для клієнтів оператора. З 2015 року компанія інвестувала в розвиток 3G і 4G приблизно 14 млрд грн.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі