Кількість 4G-смартфонів у мережі Київстар зросла вдвічі

Кількість 4G-смартфонів у мережі Київстар зросла вдвічі
Українці все активніше використовують «розумні» телефони. За 2017 рік кількість смартфонів зросла c 37% до 44% від загальної кількості пристроїв в мережі Київстар і досягла 11,7 млн. Майже половина з них підтримують 4G.

«Смартфонізацію України не зупинити, - каже Петро Чернишов, президент Київстар. - Нові вигідні тарифи та унікальні пропозиції в наших магазинах стимулюють абонентів активніше купувати смартфони та користуватися мобільним інтернетом Київстар».

Кількість смартфонів, які підтримують зв'язок четвертого покоління виросла у минулому році у два рази. Якщо в 2016 році вони становили лише 26% від усіх смартфонів у мережі Київстар, то у 2017 році – їх уже 43%. Таке зростання стало можливим завдяки тому, що лідер телеком-ринку істотно розширив покриття 3G (на лютий 2018 року 3G є на території, де проживає 80% населення України) і абоненти стали активніше купувати «розумні» телефони, щоб використовувати мобільний інтернет для спілкування, роботи та навчаня.

Найпопулярнішим брендом 4G-смартфонів у мережі Київстар став Apple. У 2017 році «яблучних» смартфонів в мережі оператора було близько 1,1 млн. Також, до п'ятірки найпопулярніших брендів 4G-смартфонів потрапили Xiaomi, Samsung, Lenovo і Meizu.

Згідно з дослідженням* Київстар, найбільш смартфонізованим регіоном України виявилася Київська область – 17% абонентів, які користуються смартфонами проживають саме тут. На другому місці – Дніпропетровська область з 10%. На третьому – Одеська область з 8%, потім – Харківська і Львівська області, з 6% і 5% відповідно.

Абоненти Київстар можуть дізнатися чи підтримує їх смартфон та SIM-карта зв'язок четвертого покоління за допомогою USSD-кодів: *245*5# – для перевірки смартфона; *245*4# – для перевірки SIM-карти. Замінити SIM-карту на USIM з підтримкою 4G можна безкоштовно у всіх фірмових магазинах Київстар. Також, компанія пропонує великий вибір 4G-смартфонів і гаджетів за вигідною ціною в своїх магазинах і на сайті shop.kyivstar.ua.

* Дослідження проводилося методом телефонного опитування користувачів мобільного зв'язку у період з 16 листопада до 31 грудня 2017 року. Кількість опитаних респондентів – 4550 осіб.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі