Компанія SES S.A. анонсувала «Солідні результати першого півріччя»

Компанія SES S.A. анонсувала «Солідні результати першого півріччя»
Компанія SES S.A. анонсувала фінансові результати за перше півріччя станом на 30 червня 2020 року.

Хороші результати в першому півріччі відповідно до очікувань та триваюче базове зростання в мережах на + 7,1% в річному вирахуванні

• Відповідно до звітів компанії, виручка становила 947,5 млн євро, або –1,5%, що при базовій виручці на 2,4% нижче, ніж у першому півріччі 2019 року
• Скоригована EBITDA у розмірі 582,0 млн євро, –2,3% відповідно до звітності (–3,5% при незмінній курсовій різниці (2)) в порівнянні з першим півріччям 2019 року, являє собою маржу скоригованої EBITDA(3) в 61,4%, включаючи 2,2% скорочення поточних операційних витрат у порівнянні з аналогічним періодом попереднього року.

Обмежений вплив COVID-19 в першому півріччі, що показує стійкість бізнесу разом з прийняттям заходів щодо пом'якшення наслідків від посилення негативних факторів у другому півріччі 2020 року
• Оновлений прогноз доходів групи на 2020 фінансовий рік до 1860 - 1900 мільйонів євро з урахуванням очікуваної картини доходів у зв'язку з COVID-19.
• Прогноз скоригованої EBITDA на 2020 фінансовий рік (3) тепер становить 1120 - 1160 мільйонів євро, включаючи виняткові заходи щодо зниження витрат на 40 - 60 мільйонів євро у зв'язку з COVID-19, реалізовані для захисту балансу доходів і витрат.

Значне збільшення прозорості у вигляді прискорених платежів C-Band, переміщених із Сполучених Штатів Америки, що в цілому забезпечили 3,97 млрд доларів США, і тепер вони вперше повністю включені в фінансові прогнози SES
• Після одностайного голосування реалізується повне виконання плану переходу на прискорені розрахунки операторів супутникового зв'язку при загальному обсязі даного клірингу в 1,6 мільярдів доларів США; ще понад 1,5 мільярда доларів США, як очікується, будуть відшкодовані з середини 2021 року.

Виручка від першого переходу (пов'язана з етапом діяльності в 4 кварталі 2021 року) повинна бути використана для зміцнення балансу з урахуванням кінцевої виручки, яка буде використовуватися для збалансування виплат акціонерам, забезпечення стійкості фінансової звітності та дисципліни інвестицій в розрахунку на позитивну зміну прибутковості.

Мережевий бізнес налаштований на забезпечення довгострокового зростання за рахунок розгортання SES-17 і розширеного угруповання O3b mPOWER
• Капітальні витрати на розвиток - 1,8 млрд євро (протягом 2020 - 2024 років), включаючи чотири додаткових супутника O3b mPOWER ( ), зниження ризиків загальних інвестицій за рахунок стійкості запусків і збільшення їх частоти, підвищення ефективності роботи угруповання, а також значне розширення зони покриття та пропускної здатності. Угода з Boeing про співпрацю в розробці комерційних рішень для державних замовників.
• 550 мільйонів євро капітальних витрат, відкладених з 2020 - 2021 рр.; загальні капітальні витрати (2020 - 2021 рр.) залишаються без змін, в порівнянні з прогнозом на березень 2020 рік.
Значний прогрес в програмі стратегічних дій «Simplify & Amplify» («Спрощення та посилення»)
• З 2021 року в рамках програми стратегічних дій «Simplify & Amplify», буде проведена регулярна щорічна оптимізація EBITDA на суму 40 - 50 мільйонів євро; при цьому, в другому кварталі будуть зроблені значні кроки по скороченню необхідних обсягів займаної пам'яті, затримок, підвищенню ефективності та скорочення деяких штатних посад в компанії.

Потужні балансові показники, висока ліквідність і дисциплінована фінансова політика
• Відношення скоригованого чистого боргу до скоригованої EBITDA (3) в 3,3 рази ( ) відповідно до зобов'язань SES в забезпеченні відповідного інвестиційного класу;
• Успішне розміщення єврооблігацій на суму 400 мільйонів євро зменшує майбутні витрати за відсотками й гарантує відсутність значного продовження термінів погашення пріоритетного боргу до 2023 року.

Коментар Стіва Коллара, генерального директора SES:
«Бізнес показав хороші результати в першому півріччі, забезпечивши солідні доходи при складних умовах ринку. Активні заходи щодо економії, вжиті нами на ранніх етапах розвитку ситуації з COVID-19, також забезпечили незаперечні переваги та відобразились на результатах діяльності нашої компанії в першому півріччі. Ми були особливо раді підписанню широкої дистриб'юторської угоди з BBC Studios, що дозволило ще раз підкреслити нашу здатність в обслуговуванні преміальних клієнтів з цілого ряду супутникових й ефірних каналів дистрибуції контенту, а також в значному розширенні діапазону охоплення аудиторії за рахунок ProSieben в Німеччині та Австрії. Що стосується мереж, ми спостерігаємо пожвавлення в нашій роботі з державним сектором після деякого уповільнення в першому півріччі, завдяки використанню нового інноваційного угруповання O3b для уряду США серед ряду інших важливих угод, укладених і підписаних у другому кварталі.

Незважаючи на стійкість, яку наш бізнес продемонстрував в першій половині року, ми не застраховані від впливу глобальних заходів суворої ізоляції на ринках, які ми обслуговуємо. В очікуванні уповільнення темпів розвитку нових напрямків бізнесу в другій половині року, ми оновили наш фінансовий прогноз на весь рік з урахуванням проблем, з якими зіштовхується ряд наших клієнтів, особливо в сфері мобільності, спорту та організації масових заходів. На ранньому етапі ми оперативно ініціювали разові виняткові заходи зі скорочення витрат в обсязі 40 - 60 мільйонів євро на 2020 рік, щоб пом'якшити вплив COVID-19 на нашу дохідну частину, і якісно відстежуємо досягнення цієї мети.

Крім заходів, пов'язаних з COVID-19, в 2020 році ми досягли великих успіхів в нашій більш ніж дворічної роботі з перепрофілювання діапазону на ринку США для 5G, одночасно забезпечуючи захист мовників, яких ми обслуговуємо. Після оприлюднення звіту та постанови Федеральної комісії зв'язку США в лютому та подальшого вирішення всіх операторів про застосування прискореного клірингу в травні, ми суворо виконуємо всі пункти нашого плану з клірингу та переходу. Вперше ми включаємо чинники фінансового впливу проекту C-Band в нашу фінансову звітність, включаючи видиму ціль отримати 4 мільярди доларів США за рахунок реалізації плану переходу на прискорені розрахунки.

Майже рік відділяє нас від запуску SES-17 і O3b mPOWER - двох програм, що лежать в основі нашої багатоорбітальної масштабованої мережевої архітектури з підтримкою хмарних рішень, які сприятимуть значному розвитку нашого мережевого бізнесу в майбутньому, а він вже виріс на 25% за останні три роки. Ми додали ще чотири супутники до планового групування O3b mPOWER, забезпечивши більш високу стійкість, покращивши частоту запусків і збільшивши пропускну здатність угруповання на 90% при незмінному збереженні наших загальних капітальних витрат загалом. Примітно, що SES і Boeing домовилися співпрацювати в розробці запропонованих комерційних послуг для державних клієнтів, включаючи розробку та демонстрацію багатоорбітальної операційної сумісності.

Наша глобальна програма трансформації щодо спрощення та посилення взаємодії «Simplify & Amplify» передбачає скорочення витрат на 40 - 50 мільйонів євро в річному вимірі, починаючи з 2021 року за рахунок комбінації забезпечення більшої чіткості зображення, низького рівня займаної пам'яті та широкомасштабного підвищення ефективності. Ми ще більше зміцнили наші фінансові позиції, скоротивши чистий борг компанії на 6% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року та розмістивши нові єврооблігації на суму 400 млн євро, які знизили вартість боргу й поліпшили терміни його погашення. В цілому ми задоволені станом справ в нашій компанії в цей складний рік домінуючої пандемії.

Від імені всіх співробітників SES - тих, хто працює в компанії зараз, і тих, хто був з нами протягом останніх 25 років - я хочу віддати належне Ромену Баушу, який вирішив піти з Ради директорів SES після чверті століття роботи, самовідданості й успіхів, спочатку в якості генерального директора, а потім в якості голови. Формуючи бачення майбутнього SES, ми твердо стоїмо на плечах гігантів, залишаючись глибоко вдячними та вдячними за спадщину, автором якого став Ромен»
.

О SES
У SES есть четкое видение доставки удивительных впечатлений для зрителей в любую точку планеты, распространяя видеоконтент самого высокого качества и обеспечивая бесперебойную связь по всему миру. Как мировой лидер по доставке контента и обеспечению связи, SES управляет единственной в мире многоорбитальной группой спутников с уникальным сочетанием глобального покрытия и высокой производительности, включая проверенную на рынке среднеорбитальную систему O3b. Используя обширную и интеллектуальную облачную сеть, SES может поставлять высококачественные решения для обеспечения связи в любом месте на земле, в открытом море или в воздухе, и является надежным партнером для ведущих мировых телекоммуникационных компаний, операторов мобильной связи, правительств, поставщиков услуг связи и облачных сервисов, вещательных компаний, операторов видеоплатформ и владельцев контента. Видеосеть SES обслуживает более 8,300 каналов и имеет беспрецедентный охват в размере более 367 миллионов домохозяйств, предоставляя управляемые медиасервисы как для линейного, так и нелинейного контента. Компания котируется на парижской и люксембургской биржах (тикер: SESG).


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі