Міжнародний форум «InCo Forum-2017» об’єднав представників з більш ніж 50 країн світу

Міжнародний форум «InCo Forum-2017» об’єднав представників з більш ніж 50 країн світу
Другий міжнародний форум інтеграції та кооперації «InCo Forum» у виставковому центрі «Козак-Палац», присвячений актуальним питанням кооперації об’єднаних територіальних громад і бізнесу, - відбувся!

Захід був ініційований Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Запорізькою обласною державною адміністрацією, Запорізькою обласною радою, Запорізькою міською радою, Агенцією регіонального розвитку в Запорізькій області, Торгово-промисловою палатою України, Запорізькою торгово-промисловою палатою, ЗВПУ «Центр розвитку місцевого самоврядування».

12 жовтня у тематичних секціях та засіданнях загалом взяли участь понад 800 учасників. Ще до свого урочистого відкриття захід зарекомендував себе як дуже представницький міжнародний захід. Очікування справдилися: до Запоріжжя завітали представники близько 50 країн світу. У їх числі - Надзвичайних та Повноважних Послів в Україні Болгарії, Грузії, Казахстана, ОАЕ, Узбекистана, Хорватії, Чорногорії та багатьох інших країн, представництва ЄС в Україні. У Форумі взяла участь турецька бізнес-делегація на чолі президентом Асоціації турецько-українських бізнесменів TUID Бураком Пехліваном.

Спікери форуму – більше 40 авторитетних українських та зарубіжних експертів з питань децентралізації, енергоефективності, бізнес-стратегій, представники міжнародних донорських організацій ПРООН, USAID, U-LEAD, Фонд «Відродження», GIZ (Німеччина).

Представники органів влади та територіальних громад, дипломати, українські і зарубіжні інвестори, власники бізнесу, топ-менеджери, експерти, представники проектів міжнародної технічної допомоги об’єдналися у прагненні до економічного зростання новостворених територіальних об’єднаних громад, підтримці малого та середнього бізнесу.

Три основні тематичні напрямки Форуму: імплементація міжнародного досвіду та залучення інвестицій, розвиток кооперації між представниками громад та виробниками товарів та послуг, підвищення енергетичної ефективності територій.

Саме широка представленість закордонних делегацій, дипломатів, інвесторів, власників бізнесу, топ-менеджерів, експертів, представників проектів міжнародної технічної допомоги сприяла максимально дієвому діалогу, налагодженню коопераційних зв’язків. Спільні прагнення - економічне зростання новостворених територіальних об’єднаних громад, підтримка малого та середнього бізнесу.

Організатори переконані, що Форум допоможе громадам обрати вірний шлях розвитку, зміцнити економіку території, а бізнесу – знайти нові можливості та реалізувати успішні проекти.

Першим кроком до налагодження нових міжнародних контактів стали двосторонні угоди, урочисто підписані під час форуму.

• Договір про внесок ТОВ «Юрокейп Юкрейн І» у розвиток соціальної інфраструктури Гірсівської об’єднаної територіальної громади;
• Угода про співробітництво між Асоціацією турецько-українських бізнесменів TUID та Запорізькою торгово-промисловою палатою
• Угода про співробітництво між Міжнародним трейд-клубом та Запорізькою торгово-промисловою палатою.

Активні учасники Форуму - провідні компанії - інвестори Запорізького регіону. Вже вдруге взяв участь у форумі генеральний директор ТОВ СП «Нібулон», Герой України Олексій Вадатурський. На початку червня цього року компанія ввела у дію перевантажувальний термінал для зернових та олійних культур у с. Біленьке Запорізької області, будівництво якого було анонсовано саме під час InCo Forum-2016.

Цього року керівники компаній Запорізького регіону отримали широкі можливості для налагодження міжнародних контактів за допомогою В2В-перемовин з представниками торгово-економічних місій посольств іноземних держав, міжнародних організацій і бізнесменів (Трейд-клуб).

Одночасно з Форумом у виставковому центрі «Козак-Палац» працювали спеціалізовані виставки та тематичні експозиції

На інформаційному стенді Запорізької області за допомогою спеціально розробленої інтерактивної карти області можна було ознайомитися з основними інвестиційними проектами регіону, інфраструктурою, іншою довідковою інформацією.

Окремі експозиції були присвячені презентації об’єднаних територіальних громад регіону, їх можливостям та потребам.

«Біржа субконтрактингу та аутсорсингу» - проект Запорізького міськвиконкому вже не вперше реалізується у рамках спеціалізованих виставок у ВЦ «Козак-Палац».

Цього разу продукцію власного виробництва представляють запорізькі компанії, що працюють у сфері будівництва та енергозбереження, поліграфії, інжинірингу. Серед них – компанії «Оптіма-Комплекс» - спеціалізується на технічних системах безпеки, «Гіпропром Строй» - працює на ринку проектування, «Інтер-М» - презентує широкий спектр поліграфічних послуг для бізнесу, «СІНТЕК» - презентує сонячні колектори та геліосистеми власного виробництва. На основі обладнання, виготовленого на цій запорізькій компанії, у серпні 2107 року змонтована найбільша геліосистема в Україні, що працює у Маріупольському торговому порті.

Поряд були розташовані стенди учасників спеціалізованих виставок «Енергозбереження та будівництво», «Малий та середній бізнес» - потенційних постачальників товарів та послуг для громад. Серед них – запорізькі компанії, що працюють у сфері енергозбереження: Запорізький домобудівний комбінат, що входить до групи компаній «Рассвет», «Термотехнології», «Теплостар», «Зелена система», «Харвест Індустріалес», будівництва: «Good Roof», «Аіс Груп», «DM-STELLA», «Аква імперія» та інші.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі