MWC 2018: Ericsson представив сценарії використання нових технологій

MWC 2018: Ericsson представив сценарії використання нових технологій
В ході Всесвітнього мобільного конгресу в Барселоні, компанія Ericsson представила кілька можливих сценаріїв застосування нових технологій в сфері виробництва майбутнього, автомобільної промисловості, віртуальної реальності та систем штучного інтелекту, продемонструвавши результати розробок пілотних і дослідницьких проектів.

Фабрики майбутнього

Фабрики у майбутньому будуть представляти собою модульні виробничі зони, де різні машини зможуть гнучко об'єднуватися в кластери, замінюючи собою фіксовані конвеєри. Виробничий процес буде повністю контролюватися сенсорами, а обробка даних і управління буде передано від верстатів і маніпуляторів у хмару. Тому технології 5G, IoT і розподіленої хмари стають все більш релевантними в індустріальному контексті.

У співпраці з лідером у сфері промислової автоматизації Comau і провідним мобільним оператором Telecom Italia (TIM) Ericsson протестував концепцію фабрики майбутнього в умовах реального виробництва - на фабриці Comau в м Турин (Італія). Безшовна взаємодія і контроль виробничих процесів забезпечувалися за допомогою виділеної індустріальної мобільної мережі п'ятого покоління.

Зменшену репліку фабрики майбутнього Ericsson продемонстрував на MWC 2018.

За межею реальності


На MWC 2018 Ericsson створив простір, де відвідувачі могли отримати інтерактивний досвід взаємодії з віртуальними предметами і зануритися в так звану «Змішану реальність». За допомогою окулярів доповненої реальності гості з легкістю грали стрибаючими віртуальними м'ячами. Вражаюча точність взаємодії з ними досягалася завдяки обробці даних на межі мобільної мережі.

Безшовна взаємодія між фізичним і віртуальним світами вимагає надточного позиціонування і побудови 3D моделей в режимі реального часу, а також ультранизької затримки мобільної мережі. Контролюючи межу мобільної мережі, оператори можуть зробити можливими багато сценаріїв застосування нових технологій, включаючи надточне позиціонування в приміщенні, використання комерційних дронів або практичне використання віртуальної і доповненої реальності.

Цифрові дороги для автомобілів та розумні велосипеди

Повністю автономні автомобілі - це довгострокова мета розвитку автомобільної промисловості. На своєму стенді Ericsson продемонстрував, як мережі 5G можуть підтримувати постійне оновлення 3D карт у високій роздільній здатності для точного позиціонування автомобіля, а також вивантажувати дані, отримані від сенсорів, для миттєвого оновлення моделі.

На стенді також були показані приклади, як технології машинного інтелекту, інтернету речей та 5G можуть зробити транспортну систему міста більш інтелектуальною. Зокрема була представлена IoT-система управління прокатом міських велосипедів, а також система управління світлофорами при надзвичайних ситуаціях – наприклад, для пришвидшеного проїзду швидкої допомоги. Обидва кейси розроблені на базі платформи Ericson IoT Accelerator та успішно протестовані в Китаї.

Геолокація з точністю до сантиметрів


Велику увагу та безліч питань відвідувачів стенду Ericsson викликало рішення Precise Positioning, яке дозволяє визначати точність положення в приміщеннях з точністю до сантиметра.
Це рішення реалізовано на заводі Ericsson RBC в Таллінні і Стокгольмі.

Турбота про родичів

Концепція «розумного помічника», розроблена технологічним інкубатором Ericsson Garage, дозволяє завжди бути впевненими, що зі старшим поколінням все в порядку. Завдяки використанню простих підключених сенсорів і просунутих алгоритмів машинного навчання, система може вивчати звички людини і повідомити родичів у разі нехарактерної активності. При цьому повністю зберігається приватність, адже система не використовує камери або мікрофони.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі