Оскар 2018: вибір українських користувачів Google

Оскар 2018: вибір українських користувачів Google
Київ. 2 березня 2018 року – За декілька днів відбудеться ювілейна 90-а церемонія вручення нагород Американської академії кіномистецтв “Оскар”. Критики і кіномани складають свої фінальні прогнози, номінанти готують переможні промови і обирають наряди, а ми готові назвати, ким із оскарівських номінантів найбільше цікавилися українські користувачі Google.

Ми проаналізували запити українських користувачів Google за останні три місяці і з'ясували, який фільм з 9 претендентів на “Оскар” в категорії “Кращий фільм року”, і кого з акторів в головних номінаціях найчастіше шукали українці.

Якби від українських користувачів Google залежало, хто стане володарем заповітної золотої статуетки, то головний приз вечора за кращий фільм отримала б військова драма Крістофера Нолана “Дюнкерк”. На другому місці за кількістю запитів фантастична мелодрама “Форма води”, а на третьому – детективно-сатиричний фільм жахів “Геть”.

Повністю рейтинг фільмів-номінантів від користувачів Google Україна виглядає так:
1. Дюнкерк
2. Форма води
3. Геть
4. Темні часи
5. Називай мене своїм ім'ям
6. Секретне досьє
7. Леді Берд
8. Примарна нитка
9. Три білборда на кордоні Еббінг, Міссурі

Серед номінантів на “Оскар” за головну жіночу роль українці найчастіше шукали Марго Роббі, яка зіграла скандальну фігуристку Тоню Хардінг у фільмі "Я, Тоня". Далі розташувалися Сірша Ронан за роль у фільмі “Леді Берд” і Меріл Стріп, яка отримала вже 21-у номінацію на "Оскар", на цей раз за “Секретне досьє”.

1. Марго Роббі
2. Сірша Ронан
3. Меріл Стріп
4. Саллі Гокінс
5. Френсіс Макдорменд

З номінантів на головну чоловічу роль українці найчастіше шукали в Google Дензела Вашингтона, який зіграв у фільмі “Роман Ізраел, Esq.” На другому місці Гері Олдмен, який повністю перевтілився в Уїнстона Черчилля у фільмі “Темні часи”.

1. Дензел Вашингтон
2. Гери Олдмен
3. Тімоті Чаламет
4. Деніел Калуя
5. Деніел Дей-Льюїс

Також перед врученням нагород Кіноакадемії ми склали рейтинг популярності серед трейлерів фільмів-номінантів цього року за кількістю переглядів на YouTube. Що цікаво, два найпопулярніші трейлери належать найкасовішим стрічкам серед дев'яти номінантів на кращий фільм року. А лідерами за кількістю переглядів стали ролики до фільмів “Дюнкерк”, “Геть” і “Форма води”, що повторює склад першої трійки вибору українських користувачів Google.

Чи збіглися вподобання українських користувачів Google і членів Американської кіноакадемії, ми дізнаємося вже в неділю 4 березня (в ніч на понеділок, за Києвом).


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі