Сприятлива позиція для прибуткового зростання

Сприятлива позиція для прибуткового зростання
Трансформація забезпечує вдосконалений та зміцнений портфель та операції

ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ ЗА 2017 РІК

• Обсяг базових замовлень зріс на 5%, вище в усіх бізнес-напрямах та регіонах; загальний обсяг замовлень стабільний
• Доходи +1%
• ABB AbilityTM стимулює зростання в усіх бізнес-напрямах
• Вдосконалений та зміцнений портфель:
• Придбання компаній B&R та Keymile завершено; підписано угоду про придбання компанії GE Industrial Solutions
• Виведені активи з бізнесу високовольтних кабелів, підписані угоди про створення двох спільних підприємств для діяльності ІПБ (інжиніринг, постачання та будівництво)
• Зміна бізнес-моделі у бізнес-напрямах «Енергетичні мережі», «Робототехніка та електропривод» та «Промислова автоматизація» в процесі реалізації
• На рівень операційного прибутку EBITA 12,1%, на 30 базових пунктів вплинули витрати, пов’язані з бізнесами ІПБ
• Чистий прибуток зріс на 17% до 2 213 млн. дол. США
• Грошовий потік від операційної діяльності стабільний; чистий оборотний капітал як відсоток від доходів скоротився до 11,3%
• Запропоновано 9-те поспіль підвищення дивідендів до 0, 78 Швейцарських франків
ОСНОВНІ ПОКАЗНИКИ ЗА IV КВАРТАЛ
• Обсяг базових замовлень зріс на 9%; вище в усіх бізнес-напрямах та регіонах; замовлення на сервіс зросли на 7%
• Доходи -1%
• На рівень операційного прибутку EBITA 10,9% на 150 базових пунктів вплинули вирати, пов’язані з бізнесами ІПБ
• Прибутковість бізнес-напряму «Енергетичні мережі» в межах цільового коридору 2018 р. з випередженням плану, за умовними підрахунками
• Грошовий потік від операційної діяльності вище на 31%

«Протягом перехідного 2017 року ми сформували вдосконалену та зміцнену компанію АББ. Наразі наше портфоліо з пріоритетом цифрової галузі для таких клієнтів, як енергетичні компанії, промисловість, транспорт та інфраструктура, базується на двох чітких пропозиціях: постачання електроенергії від будь-якої електростанції до будь-якого роз’єму та автоматизація виробництва від природніх ресурсів до готової продукції, – зазначив виконавчий директор компанії АББ Ульріх Шпісхофер. – Щорічні результати включають гальмуючий вплив нашої масивної трансформації. Маючи на меті зміну нашого центру ваги, ми підсилили конкурентоспроможність, спрямували зусилля у сегменти найбільшого зростання та знизили ризики компанії АББ. Ми забезпечили зростання обсягу базових замовлень протягом чотирьох кварталів поспіль. Динаміка, яку мі створили у 2017 році, створює для нас сприятливу позицію для прибуткового зростання, оскільки світові ринки наразі зростають. Сьогоднішня пропозиція підвищити дивіденди 9-й рік поспіль демонструє нашу впевненість у майбутньому».

Короткостроковий прогноз

Макроекономічні ознаки мають позитивні тенденції в Європі та США. Очікуєтся, що зростання продовжиться у Китаї. Загальний світовий ринок повернувся до зростання, хоча на нього все ще впливають невизначеності у різних частинах світу. Очікується, що ціни на нафту та ефект конвертації іноземних валют продовжуватимуть впливати на результати компанії.

Результати компанії за весь 2017 рік

У 2017 році АББ досягла стійких фінансових показників незважаючи на несприятливі умови на ринку та триваючу трансформацію компанії. Загальний обсяг замовлень був стабільним (стабільним у дол. США). Зростання обсягу базових замовлень (базові замовлення класифікуються як замовлення менше 15 млн. дол. США) показало динамічне зростання у кожному кварталі, а за весь рік зростання склало 5% (6% у дол. США), що пом’якшило наслідки зниження обсягу великих замовлень. Частка великих замовлень в загальному обсязі замовлень у 2017 році складала 8,5% проти 13,5% у 2016 році, частково внаслідок зміни бізнес-моделі компанії АББ. Загальний обсяг сервісних замовлень зріс на 8% (8% у дол. США) до 20% від загального обсягу замовлень компанії.

Обсяг замовлень минулих періодів наприкінці грудня 2017 року складав 22 414 млн. дол. США, на 4% менше (2% у дол. США) порівняно з попереднім роком. Співвідношення обсягів нових та старих замовлень у 2017 році становило 0,97х у порівнянні до 0,99х у 2016 році.

Доходи зросли на 1% (1% у дол. США) до 34 312 млн. дол. США, з позитивними внесками бізнес-напрямів «Обладнання для електрифікації» та «Робототехніка та електропривод», які більше ніж компенсували зниження в бізнес-напрямах «Промислова автоматизація» та «Енергетичні мережі». Загальний обсяг доходів від сервісу зріс на 3% (3% у дол. США) і наразі становить 18% від загальних доходів компанії.

АББ реалізовувала свою стратегію «Наступний рівень» протягом 2017 року. Компанія запустила свою пропозицію цифрових рішень ABB AbilityTM і продовжувала інвестувати в цифрову галузь, продажі, бренд, науково-технічні дослідження та розробки. Було забезпечено значну економію витрат на програмі підвищення продуктивності ведення бізнесу «White-collar productivity» та у ланцюгу постачання/виробничій ефективності та завершено або оголошено про кілька важливих транзакцій. Компанія продовжила знижувати ризики для свого портфелю, завдяки виведенню активів з непрофільних бізнесів та вжиттю заходів щодо імплементації зміни своєї бізнес моделі ІПБ (інжиніринг, постачання та будівництво). Ці заходи вплинули на результати всього року. Операційний прибуток EBITA компанії знизився на 2% (1% у дол. США) до 4 130 млн. дол. США, включаючи близько 140 млн. дол. США видатків, пов’язаних з бізнесами ІПБ. Операційний рівень прибутку EBITA за звітній період становив 12,1%, на 30 базових пунктів нижче через витрати, пов’язані з бізнесами ІПБ, які були б стабільними без цих витрат.

Чистий прибуток у 2017 році зріс на 17% порівняно з попереднім роком до 2 213 млн. дол. США, що відображає, в першу чергу, менші витрати, пов’язані з трансформацією та реструктуризацією, а також чистий дохід, зафіксований від виведення активів з бізнесу протягом року. Базовий прибуток на акцію зріс на 17% до 1,04 дол США. Операційний прибуток на акцію складав 1,25 дол США, на 1% нижче у постійній валюті.

Грошовий потік від операційної діяльності був стабільним у порівнянні до 2016 року і становив 3 799 млн. дол. США за весь рік. Компанія АББ продовжувала отримувати переваги від поліпшення чистого оборотного капіталу, що складав близько 600 млн. дол. США готівкою протягом 2017 року. Чистий оборотний капітал як відсоток від доходів знизився до 11,3%, що краще на 10 базових пунктів з року в рік. Протягом 2017 р. капітальні витрати для компанії склали 949 млн дол. США. Грошовий потік у 2 926 млн. дол. США був на 5% нижче, ніж у 2016 р., а рентабельність інвестованого капіталу компанії (CROI) складала 12,4%, на що здебільшого вплинуло придбання компанії B&R.

Дивіденди

Правління компанії АББ запропонувало 9-те поспіль підвищення звичайних дивідендів до 0,78 Швейцарських франків за акцію за 2017 рік, що на 0,02 Швейцарських франків більше, у порівнянні до розподілу дивідендів у 2016 році, за умови схвалення акціонерами на щорічних загальних зборах компанії 29 березня 2018 року. Ця пропозиція відповідає політиці компанії АББ стосовно дивідендів, постійно виплачувати стабільно зростаючі системні дивіденди. Дати виплати колишніх дивідендів у Швейцарії очікуються у квітні 2018 р. Додаткову інформацію можна отримати на веб-сайті АББ.

Результати роботи компанії за IV квартал 2017 року

Замовлення

Загальний обсяг замовлень був на 3% нижче (на 2% вище у дол. США) у IV кварталі, оскільки значний обсяг базових замовлень не зміг компенсувати вплив зниження обсягу великих замовлень в бізнес-напрямах «Енергетичні мережі» та «Промислова автоматизація» прівняно з винятково потужним періодом попереднього року. Обсяг базових замовлень зріс на 9% (15% у дол. США), зі зростанням обсягу базових замовлень третіх сторін у всіх бізнес-напрямах. Обсяг великих замовлень становив 7% від загального обсягу замовлень у порівнянні до 17% протягом попереднього року. Слабший дол. США порівняно з попереднім роком призвів до позитивного впливу обміну валют на 3% на замовлення за звітній період. Зміни в бізнес портфелі, пов’язані з придбанням компанії B&R і виведення активів у 2017 році мали чистий позитивний ефект у 2% на загальний обсяг замовлень за звітній період.

Співвідношення обсягів нових та старих замовлень складало 0,91х у IV кварталі порівняно з 0,92х у IV кварталі 2016 року.

Загальний обсяг замовлень на сервіс зріс на 7% (11% у дол. США), зростання сервісних замовлень як % від загального обсягу замовлень до 21% проти 20% за аналогічний період минулого року.

Огляд ринку

Регіональна структура попиту в IV кварталі була позитивною:

• Європа скористалася перевагами від позитивного розвитку на ринку в промисловості та інфраструктурі. Загальний обсяг замовлень зріс на 5% (19% у дол. США), з позитивними внесками від Німеччини та Норвегії, які більш ніж компенсували зниження в Великій Британії, Італії та Швеції. Обсяг базових замовлень зріс на 8% (23% у дол. США) з позитивними тенденціями замовлень в Німеччині, Норвегії та Італії.
• В країнах Америки ринок зріс на 3% (5% у дол. США), що обумовлено зростанням попиту в будівництві та загальній промисловості та певним зростанням в обробній промисловості. Замовлення від США та Канади сприяли цьому зростанню, компенсувавши зниження великих замовлень в Бразилії. Обсяг базових замовлень в цьому регіоні зріс на 12% (14% у дол. США), де великий внесок зробии США, Канада та Бразилія.
• Замовлення в країнах Азії, Близького Сходу та Африки (АМЕА) були на 14% нижче (12% у дол. США), оскільки не повторилося надзвичайно велике замовлення на систему постійного струму надвисокої напруги (UHVDC), що компанія отримала у IV кварталі 2016 року в Індії. Загальний обсяг замовлень в Китаї був помірно нижчим, нижче на 3% (на 2% вище у дол. США). Обсяг базових замовлень в цьому регіоні зріс на 6% (8% у дол. США) з позитивною динамікою обсягу базових замовлень від Індії, Південної Кореї та Австралії.
В ключових клієнтських сегментах АББ спостерігалися такі тенденції:
• Енергетичні компанії продовжували інтегрувати відновлювані джерела енергії по всьому світу, додавати нову потужність на ринках, що розвиваються, та інвестувати в енергоефективність. Це призвело до значного зростання обсягу базових замовлень на продукцію АББ, включаючи трансформатори, а також рішення по автоматизації та цифрові рішення від АББ.
• У промисловості компанія АББ мала значний попит від автомобільної та загальних галузей промисловості на робототехнічні рішення. Обробна промисловість, включаючи видобуток нафти, газу та гірничовидобувну промисловість, продемонстрували перші ознаки відновлення, проте рішення клієнтів щодо інвестицій залишалися дуже вибірковими.
• Попит у галузі транспорту та інфраструктури був змішаним. Замовлення у транспортній галузі були менше в морському сегментіі, за винятком круїзних суден, в той час як попит на автоматизацію будівель залишався значним. Визначною ознакою цього кварталу були замовлення на дата-центри та зарядки для електромобілів.

Доходи

Доходи були на 1% нижче (на 3% вище у дол. США), оскільки значне зростання в бізнес-напрямі «Робототехніка та електропривод» не компенсувало зниження доходів у бізнес-напрямі «Енергетичні мережі». Доходи в бізнес-напрямах «Промислова автоматизація» та «Обладнання для електрифікації» були стабільними. Доходи від сервісу були на 7% вище (11% у дол. США) і становили 20% від загальних доходів, порівняно з 19% минулого року. Слабший курс долара США у порівнянні до попереднього року спричинив позитивний вплив конвертації валюти на доходи у 3% за звітній період. Зміни у бізнес-портфелі, пов’язані з придбанням компанії B&R та виведенням активів у 2017 році мали чистий негативний вплив в 1% на загальні доходи за звітній перод.

Операційний прибуток EBITA

Операційний прибуток EBITA склав 1 021 млн. дол. США, на 7% нижче у постійній валюті (3% у дол. США). Позитивні заходи щодо заощаджень, що сприяли зростанню операційного прибутку EBITA були значною мірою знівельовані витратами у близько 140 млн. дол. США, пов’язаними з бізнесами ІПБ. Також на зниження результатів вплинули обсяг, чисті товарні ціни та інвестиції в зростання. За звітом, рівень операційного прибутку EBITA у цьому кварталі складав 10,9%, на 150 базових пунктів нижче, внаслідок витрат, пов’язаних з бізнесами ІПБ, і без цих витрат були б вище.

Чистий прибуток,базовий та операційний прибуток на акцію

Чистий прибуток склав 393 млн. дол. США, на 8% нижче у дол. США і, крім вищевказаних чинників, на нього також вплинули більш високі витрати на реструктуризацію та пов’зані з ними, втрати від виведення інвестицій з нафтогазових бізнесів ІПБ, а також зміни курсу валют та різниця у часі закупівлі товару. Базовий прибуток на акцію у 0,18 дол США був на 7% нижче у порівнянні до IV кварталу 2016 року. Операціний прибуток на акцію складав 0,33 дол США, на 2% вище в постійній валюті.

Грошовий потік від операційної діяльності

Грошовий потік від операційної діяльності склав 1 869 млн. дол. США, що на 31% більше, ніж 1 428 млн. дол. США в аналогічному кварталі минулого 2016 року. Результат був підтриманий значним зростанням оборотного капіталу в IV кварталі 2017 року порівняно з 2016 роком, що відображає зростання зборів від клієнтів.

Обладнання для електрифікації

Загальний обсяг замовлень був на 10% вище (12% у дол. США), оскільки всі регіони та кінцеві ринки показали високий попит, зокрема у рішенях для дата-центрів, харчової промисловості, та швидкої зарядки електромобілів. Обсяг базових замовлень від третіх сторін зріс на 8% (10% у дол. США). Доходи знизилися на 1% (на 2% вище у дол. США), оскільки зростання доходів короткого циклу було недостатньо, щоб компенсувати зниження системних доходів. Рівню операційного прибутку EBITA у 14,7% сприяла економія витрат та покращення цінової політики, незважаючи на несприятливі товарні ціни.

Робототехніка та електропривод

Загальний обсяг замовлень зріс на 6% (10% у дол. США), зростання у всіх регіонах. Бізнес-напрям побачив зростання попиту від кінцевих ринків, тоді як обсяг великих замовлень знизився через час отримання тендерних замовлень. Обсяг базових замовлень від третіх сторін зріс на 5% (10% у дол. США). Доходи підвищилися на 6% (10% у дол. США), завдяки потужному виконанню замовлень минулих періодів. На рівень операційного прибутку EBITA у 10,8%, в першу чергу, вплинули витрати, пов’язані з бізнесами ІПБ та продовженням зростання матеріальних витрат. Ці витрати, пов’язані з ІПБ, негативно вплинули на рівень операційного прибутку EBITA на 300 базових пунктів.

Промислова автоматизація

Обсяг базових замовлень від третіх сторін продовжував залишатися позитивним на рівні 5%, оскільки продовжувалися операційні інвестиції від клієнтів в обробній галузі; загальний обсяг замовлень знизився на 1%. Вибіркові капітальні витрати були в гірничовидобувній галузі та спеціальних судах. З урахуванням придбання компанії B&R та наслідків конвертації валюти, зростання загального обсягу замовлень становило 16%, а зростання доходів – 15%. Доходи були стабільними, що відображає потужне співвідношення обсягів нових та старих замовлень протягом цього кварталу. Рівень операційного прибутку EBITA у 14,8% відображає інвестиції в цифрові технології та негативну ділову активність. Спільне підприємство з компанією Arkad, було створено до кінця року, отже результати виведення інвестицій з цього бізнесу, були виключені з результатів бізнес-напряму, про них повідомляється у розділі «Корпоративні та інші» за всі періоди.

Енергетичні мережі

Обсяг базових замовлень від третіх сторін зріс на 15% (18% у дол. США), головним чином за рахунок промисловості, особливо в галузі транспорту та інфраструктури. Загальний обсяг замовлень знизився на 16% (13% у дол. США) через надзвичайно велике замовлення на лінію постійного струму надвисокої напруги (UHVDC), яке було отримано в Індії у 2016 році. Бізнес-напрям продовжує впроваджувати зміни бізнес-моделі, оскільки продовжується подальше розширення його цифрових та сервісних пропозицій. Доходи були на 7% нижче (на 5% у дол. США), через нижчий обсяг замовлень минулих періодів, перш за все в ІПБ. На рівень операційного прибутку EBITA у 7,8% вплинули витрати, пов’язані з бізнесами ІПБ. Якби не ці витрати, прибуток бізнес-напряму був би на 240 базових пунктів вище. Програма цього бізнес-напряму «Power Up», що сприяє його трасформації та створенню цінності, наразі триває.

Стратегія «Наступний рівень» – ІІІ етап

Компанія АББ втілює свою стратегію «Наступний рівень», щоб реалізувати цінність та забезпечити привабливі виплати для акціонерів. 2017 був перехідним роком, протягом якого компанія вдосконалила та зміцнила свій портфель та операції. Компанія АББ пренесла свій центр ваги, спростивши та зміцнивши свій провідний на ринку портфель. Вона завершила та оголосила про ряд ключових придбань, вивела інвестиції з певних бізнесів та впровадила зміни бізнес-моделі. АББ зміцнила свої операції завдяки завершенню своїх 1000-денних виконавчих програм. Компанія продовжувала зосереджуватись на виробничій ефективності, забезпечуючи ланцюг поставок та економію на операційних витратах. У 2017 році було зроблено кілька ключових призначень у Виконавчому комітеті, також продовжується акцент на розвитку лідерства та концентрації всієї продукції АББ під єдиним брендом. З завершенням цих трансформаційних заходів, АББ матиме сприятливу позицію для прибуткового зростання.

Прибуткове зростання

В рамках прагнення до прибуткового зростання, у 2017 році компанія АББ досягла значного прогресу у вдосконаленні та зміцненні свого портфелю.Нарощування темпів зростання обсягу базових замовлень продовжувалося у кожному кварталі і було більше у всіх бізнес-напрямах і у всіх регіонах.

Запустивши цифрову пропозицію ABB AbilityTM у березні 2017 року, АББ зробила квантовий стрибок у цифрових рішеннях. Маючи наразі більше 210 рішень ABB AbilityTM , компанія використовує свою величезну базу встановленого обладнання, систем та приладів. ABB AbilityTM – це підхід, орієнтований на рішення на основі провідного портфоліо АББ та її значного досвіду. Ця цифрова пропозиція має безпечну відкриту архітектуру, починаючи від контуру і до «хмари». ABB AbilityTM є центром стратегії АББ щодо стимулювання зростання через експансію рішень та сервісів з високою доданою вартістю.

Завдяки активному управлінню портфелем, компанію АББ було вдосконалено та зміцнено. Ці заходи продовжують зміщувати центр ваги компанії в бік підсилення конкурентоспроможності, підвищення сегментів зростання та зниження ризиків.

АББ зіцнила свою позицію гравця №2 в світі в промисловій автоматизації, завершивши придбання компанії B&R у липні. Завдяки цьому придбанню, АББ закрила історичний пробіл в автоматизації виробництв та створила унікальну комплексну пропозицію з автоматизації для клієнтів по всьому світу. Інтеграція B&R наразі триває і відбувається повністю за розкладом.

Компанія АББ придбала критично важливий бізнес з комунікаційних мереж компанії Keymile Group, щоб зміцнити своє портфоліо та вдосконалити ABB AbilityTM. Це додає надійні комунікаційні технології, необхідні для підтримки сучасних динамічних та складних цифрових електричних мереж. Це придбання принесло обладнання, програмне забезпечення та сервісні рішення, а також досвід у науково-технічних розробках.

25 вересня АББ оголосила про угоду про придбання GE Industrial Solutions (GE IS), бізнесу компанії General Electric з рішень для глобальної електрифікації. GE IS має глибокі клієнтські стосунки з понад 100 країнами і базу встановленого обладнання з міцним корінням у Північній Америці, найбільшому ринку компанії АББ.Завдяки цьому придбанню, АББ зміцнить свою позицію №2 в світі в галузі електрифікації та розширить свій доступ до привабливого ринку Північної Америки. Угоду планується завершити у першій половині 2018 року.

Компанія АББ продовжила формувати свій портфель, продавши свій бізнес з високовольтних кабелів та кабельних аксесуарів компанії NKT Cables. Угоду було завершено 1 березня 2017 року.

Протягом IV кварталу, були здійснені заходи у трьох бізнес-напрямах, щоб завершити зміну бізнес моделі на ІПБ. В бізнес-напрямі «Енергетичні мережі» згідно з концепцією переходу АББ від непрофільної діяльності ІПБ, компанія підписала угоду про створення спільного підприємства з SNC-Lavalin для проектів електричних підстанцій ІПБ; очікується, що більшу долю матиме компанія SNC-Lavalin. У бізнес-напрямі «Промислова автоматизація», компанія АББ продовжила формувати спільне ІПБ підприємство в нафтогазовій галузі з компанією Arkad Engineering and Construction Ltd., повністю інтегрованим підрядником ІПБ в енергетичному секторі зі штаб-квартирою в Саудівській Аравії. В бізнес-напрямі «Робототехніка та електропривод» АББ оглосила про вихід зі свого бізнесу з повної модернізації поїздів під ключ, за винятком виконання своїх зобов’язань за поточними контрактами. Компанія повідомить про іншу діяльність ІПБ, пов’язану з цими бізнесами, як про підрозділ непрофільних операцій в розділі «Корпоративні та інші» з 1 січня 2018 року.

Виконавська дисципліна

У 2017 році АББ продовжувала реалізовувати подальше вдосконалення та зміцнення своїх операцій. Наприкінці 2017 року компанія завершила свої стратегічні 1000-денні програми. Програма підвищення продуктивності ведення бізнесу («White Collar Productivity») принесла потенційно понад 1,3 млн. дол. США валових заощаджень до кінця 2017 року, що на 300 млн. дол. США більше початкових очікувань. Програму заощаджень було виконано в оголошені терміни, з близько на 300 млн. дол. США нижчими сумарними витратами на реструктуризацію та імплементацію, ніж очікувалося спочатку. За винятком впливу змін бізнес портфелю, оборотний капітал був на 1,9 млрд. дол. США менше. Зростання дисципліни чистого оборотного капіталу вивільнило 1,5 млрд. дол. США готівкою та знизило чистий оборотний капітал як % від доходів на 280 базових пунктів з кінця 2014 року. Управління оборотним капіталом поліпшилося в усіх бізнес-напрямах та всіх регіонах з початку реалізації програми. Подальший прибуток від чистого оборотного капіталу планується отримати від оптимізації товарно-матеріальних цінностей, що наразі триває.
Засади співробітництва задає бізнес

Компанія АББ завершила перехід до більш простої, гнучкої та клієнтоорієнтованої бізнес-моделі, з одночасною твердою прив’язкою компенсацій керівництва до продуктивності та реалізації стратегії.

Цього року біло зроблено кілька ключових призначень у Виконавчому комітеті. З 1 квітня 2017 року, до АББ приєднався Тімо Іхамуотіла, який залишив Nokia та обійняв посаду фінансового директора та члена Виконавчого комітету компанії. З 1 червня 2017 року Чуньюань Гу, керуючий директор АББ у Китаї, обійняв посаду Регіонального президента компанії АББ в країнах Азії, Близького Сходу та Африки (АМЕА) та члена Виконавчого комітету. Чуньюань прийняв посаду від Френка Даґґана, якого було призначено Регіональним президентом в Європі.

Орієнтація на розвиток лідерства залишається ключовим фактором для забезпечення лідерської позиції компанії, яка повністю відповідає своїй стратегії зростання, а також об’єднує всю свою діяльність під єдиним зміцненим брендом АББ.

Короткостроковий та довгостроковий прогноз

Макроекономічні ознаки мають позитивні тенденції в Європі та США, очікується, що у Китаї продовжиться зростання. Загальний світовий ринок повернувся до зростання, хоча на нього продовжують впливати невизначеності в різних частинах світу. Очікується, що ціни на нафту та курс обміну валюти продовжуватимуть впливати на результати компанії.

Позитивний довгостроковий прогноз щодо попиту у трьох основник клієнтських сегментах АББ – енергетичних компаніях, промисловості і транспорті та інфраструктурі – обумовлюється Енергетичною та Четвертою промисловою революціями. Компанія АББ має добре становище щоб скористатися цими можливостями для довгострокового прибуткового зростання, з її значною присутністю на ринку, широкими географічними і бізнес можливостями, лідерством у галузі технологій та фінансовою потужністю.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі