Світовий трафік: як абоненти у різних країнах використовують телеком-послуги

Світовий трафік: як абоненти у різних країнах використовують телеком-послуги
В Україні абоненти використовують удвічі більше «голосових» послуг ніж в інших країнах Європи, але утричі менше дата-трафіку. З розвитком технологій 4G, баланс уподобань українців зміститься на користь мобільного інтернету

За даними GSMА Intelligence у 2017 році в країнах ЄС абоненти використовували у середньому 200 хвилин на місяць. При цьому, середній рахунок на абонента (ARPU) склав 267 грн ($13,72). У Київстар за цей же період кожен абонент у середньому використав ь сягнув 589 хвилин, тоді як ARPU за цей же період склав 49 грн ($1,8).

Українські користувачі мобільного зв’язку усе ще використовують менше дата-трафіку, ніж європейські. Так, в ЄС абонент у середньому споживає 2-3 тисячі мегабайтів щомісяця. Наприклад, абоненти мобільних операторів Литви у середньому використовують 5 тис МБ трафіка, у Польщі – 4 тисячі, Франції та Португалії – понад 3 тис.МБ. В Україні, за даними Київстар, у 2017 році абоненти мобільного інтернету в середньому використовували по 827 мегабайтів на місяць.

Однак уже за перші 20 днів роботи мережі LTE (4G) Київстар використання мобільного інтернету в ряді міст України перевищило 3000 МБ на абонента – це відповідає рівню європейських країн. Що цікаво, у Києві найбільше використовують високошвидкісний інтернет 4G студенти та курсанти - в гуртожитках університетів та військових частинах. У лідерах з використання 4G трафіку в цій категорії абонентів – студенти національного університету ім.Т.Шевченка. А усього з моменту комерційного запуску 4G і по цей час абоненти Київстар використали в новій мережі понад 428 ТБ дата-трафіку.

Павло Даніман, директор з маркетингу Київстар: «Все більше абонентів відкриває для себе світ з 4G від Київстар – швидкий інтернет на смартфоні дозволяє бути по-справжньому мобільним: працювати, спілкуватись, дивитись футбольні матчі онлайн у високій якості, слухати музику чи «стрімити» з улюблених концертів. Ми будемо продовжувати створювати ще більше нових можливостей для абонентів».

Нагадаємо, що в 2017 році телеком оператор встановив в Україні понад 500 базових станцій, які працюють на частотах 2600 МГц і забезпечують 4-G покриття у місцях найбільшої завантаженості мережі.

12 квітня Київстар отримав ліцензії на право запускати мобільний інтернет 4G в Україні в діапазоні 1800 МГц. Лідер телеком-ринку України з базою в 26,5 млн абонентів, придбав на аукціонах найбільше частотного спектру для розвитку 4G зв'язку: в 2600-му діапазоні – 30 МГц, в 1800-му діапазоні – 70 МГц. Київстар заплатив за весь спектр і конверсію майже 4 млрд грн, без урахування витрат на обладнання. З 2015 року Київстар інвестував у розвиток в Україні технологій зв’язку 3G та 4G уже понад 14 млрд грн.

4G надається всім абонентам Київстар, чия USIM карта і смартфон підтримують цю технологію. Це можна перевірити за допомогою USSD-кодів: *245*5# виклик - для перевірки смартфона; *245*4# виклик – для перевірки SIM-карти. Замінити SIM-карту на USIM можна самостійно – деталі за посиланням: https://kyivstar.ua/uk/mm/services/base/simcard_4g.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі