У 2016 році абоненти Київстар використали вдвічі більше мобільного інтернету

У 2016 році абоненти Київстар використали вдвічі більше мобільного інтернету
Мобільним інтернетом у 2016 році скористувалися понад 16,8 млн клієнтів. З них 8,6 млн – абоненти 3G-звязку. Вони генерували 73% усього дата-трафіку в мережі.

Усього за 2016 рік в мережі Київстар було використано понад 51 486 ТБ дата-трафіку – удвічі більше, ніж у 2015 році. Споживання мобільного інтернету було особливо активним у 4 кварталі 2016 року – трафік виріс на 154% у порівнянні з аналогічним періодом 2015 року.

Найактивніше користувалися мобільним інтернетом клієнти зі смартфонами. У грудні 2016 року вони використали у вісім разів більше дата-трафіку в порівнянні з іншими клієнтами мобільного інтернету.

Кількість смартфонів у мережі Київстар на кінець 2016 року сягнула 9,7 млн, що на 29% більше, ніж у 2015 році. При цьому кількість смартфонів, які підтримують 3G, склало 6,1 млн, а пристроїв з підтримкою LTE – понад 2,4 млн.
Зростання споживання мобільного інтернету пов’язано зі швидким розвитком національного покриття 3G Київстар, кращими технічними можливостями мережі та вигідними тарифами для користувачів смартфонів. Київстар першим серед мобільних операторів України запропонував онлайн-тарифи, в яких доступ до соціальних мереж, месенджерів, бази знань Wikipedia не тарифікуються. У низці тарифних планів є опції з необмеженим трафіком на сервіси аудіо- та відеострімінгу.

Варто зазначити, що завдяки можливостям мережі 3G у клієнтів сформувалися нові переваги у споживанні послуг інтернету. Наприклад, в структурі трафіку користувачів 3G-інтернету загальну частку складає аудіо- та відеострімінг (32%), а також соцмережі (32%). В той час як у клієнтів мережі EDGE найпопулярніша послуга – веб-перегляд (42%).

Нагадаємо, що в 2016 році Київстар модернізував понад 7000 базових станцій, встановив найсучасніше обладнання для мереж 3G та 4G. За технічними параметрами мережі 3G Київстар – лідер якості серед телеком-операторів, які входять до міжнародної телекомунікаційної групи VEON (раніше – VimpelCom ltd). Піклування про якість підтримується інвестиціями компанії в модернізацію та будівництво мережі 3G. Так, за 2015 та 2016 роки капітальні витрати компанії склали 9,4 млрд грн.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі