У харківських бібліотеках запустили міський курс із цифрової грамотності

У харківських бібліотеках запустили міський курс із цифрової грамотності
Департамент цифрової трансформації Харківської міської ради 8 липня запустив тестовий міський офлайн-курс із цифрової грамотності в бібліотеках Немишлянського району, які стали першими в Україні Центрами доступу до цифрової освіти.

Відтепер усі охочі харків’яни можуть відвідувати заняття кожної середи й четверга з 11 до 12 години та навчатися за обраним напрямом:
«Комп’ютер з нуля»;
«Google-аккаунт та його можливості» (за підтримки освітньої програми Антона Трубнікова);
«Смартфон з нуля».

«Цифрова освіта – це основа всіх проектів міста. Без діджитал навичок, хоча б базових знань смартфона і комп'ютера, всі смарт рішення в місті будуть безглузді. Люди просто не знатимуть як користуватися цими возможностями. Тому ми почали розвивати цифрову грамотність населення», — зауважив заступник міського голови з питань цифрової трансформації Олег Дробот.

Харківська міська рада наразі реформує систему надання послуг, щоб вони були доступними в електронному вигляді, проте ще далеко не всі мешканці міста готові до цих змін. Саме тому виникла ідея створити міський курс, який відбуватиметься саме офлайн, щоб допомогти городянам оволодіти такими темами:

«Анатомія» комп’ютера;
Пошук необхідної інформації в інтернеті;
Спілкування з рідними в інтернеті;
Обмін фото та відео з друзями;
Отримання міських послуг;
Користування Google-аккаунтом;
Здійснення платежів онлайн;
Базові налаштування смартфону;
Базові можливості смартфону;
Знати «Що? Де? Коли?».

Окрім занять, харків’яни можуть приходити до бібліотек, адреси яких зазначені нище, та самостійно навчатися за комп'ютером, використовуючи систематизовані матеріали у вигляді:
електронних конспектів;
освітніх серіалів на Національній платформі «Дія. Цифрова освіта»;
додаткових корисних матеріалів.



Адреси Центрів доступу до цифрової освіти:
Центральна бібліотека Немишлянського району, бул. Юр’єва 19/1, тел. (057)392-01-18
Бібліотека № 18, вул. Амосова 13, тел. (057)711-78-64
Центральна дитяча бібліотека Немишлянського району, вул. Невельська 5, тел. (068)892-40-06

Зареєструватися на курс можна за цим посиланням https://forms.gle/4e3TywDdGkpgHyZV9 або ж в адміністратора Центральної бібліотеки вашого району (особисто чи за номером телефону бібліотеки). Також реєстрація відбувається за дзвінком до районної адміністрації за місцем проживання.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі