У парламенті зареєстровано податковий законопроєкт про Дія City

У парламенті зареєстровано податковий законопроєкт про Дія City
Податковий законопроєкт №5376 про Дія City, який передбачає цілий комплекс заходів щодо стимулювання розвитку ІТ індустрії, зареєстровано в парламенті. Документ під назвою “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні” внесено групою народних депутатів.

Проєкт закону створює сприятливі податкові умови для ІТ-галузі, що в свою чергу дасть потужний поштовх для розвитку України як цифрової держави.

Документ, зокрема, надає компаніям-резидентам Дія Сity можливість вибирати між сплатою податку на прибуток (18%) та податком на виведений капітал (ПнВК) за ставкою 9%. У разі вибору ПнВК витрати резидента на придбанням товарів (робіт, послуг) у платника єдиного податку (в тому числі ФОПи 3 групи) не повинні перевищувати 20%. Водночас встановлено перехідний період для запровадження цієї норми до 2025 року: до 2024 року не буде жодних обмежень, а у 2024 році виплати не повинні перевищувати 50% витрат.

Крім цього, в рамках режиму для усіх його резидентів діятимуть наступні ставки податків: ПДФО — 5% (оподатковується зарплата працівників за трудовими договорами, винагорода гіг-працівників за гіг-контрактами, авторська винагорода за створення службового твору та перехід прав на службові твори); ЄСВ — 22% від мінімальної зарплати та 1,5% військовий збір.

Таким чином податкова система передбачає зниження податків в 5 разів для компаній, що працюють за загальною системою оподаткування.

Він передбачає:

•податок на дохід фізичних осіб з 18% знижується до 5%;

•мінімальний розмір ЄСВ — 22% від мінімальної зарплати;

•можливість обирати, який корпоративний податок сплачувати, — податок на прибуток (18%) чи податок на виведений капітал (ПнВК) за ставкою 9%;

•військовий збір — 1,5% від заробітної плати;

•0% на дивіденди фізичної особи, якщо вони не розподілялися 2 і більше років;

•0% на дохід від реалізації фізичною особою частки компанії, якщо вона володіла часткою більше ніж 1 рік.

Нагадаємо, Дія City — це спеціальний правовий режим для IT-індустрії, який запроваджує комплекс стимулів щодо її розвитку. Основний законопроєкт про Дія City №4303 уже зареєстровано в парламенті.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі