ВСУ зупинив виконання судових рішень, які винесені не на користь Фонду гарантування

ВСУ зупинив виконання судових рішень, які винесені не на користь Фонду гарантування
Верховний Суд України (ВСУ) відкрив провадження та зупинив виконання судових рішень, які винесені не на користь Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, у справі №826/8273/16 про передачу Фінансовій компанії «Плеяда» кредитного портфелю ПАТ «Банк Михайлівський».

«Зупинити виконання постанови Окружного адміністративного суду міста Києва від 10 серпня 2016 року, ухвали Київського апеляційного адміністративного суду від 29 вересня 2016 року, ухвали Вищого адміністративного суду України від 12 січня 2017 року до розгляду справи Верховним Судом України», - говориться в Ухвалі ВСУ від 19 квітня 2017 року.

Зупинені рішення судів були прийняті за позовом ФК «Плеяда» до Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, Уповноваженої особи Фонду на здійснення тимчасової адміністрації в «Банку Михайлівський» Юрія Ірклієнка, який визнав нікчемним договір факторингу, що був укладений між «Банком Михайлівський» та ФК «Плеяда» 19 травня 2016 року. Згідно з ним кредитний портфель банку передавався фінансовій компанії.

Крім того, вказаний договір залишався нікчемним відповідно до наказу уповноваженої особи на ліквідацію «Банку Михайлівський» Олександра Волкова від 12 жовтня 2016 року №108. 22 лютого 2017 року Київський апеляційній адміністративний суд підтвердив правомірність таких дій Фонду та Уповноваженої особи.

За таких обставин, Фонд гарантування вкладів фізичних осіб ще раз повідомляє всіх зацікавлених в отриманні достовірної та об’єктивної інформації осіб про те, що ТОВ «ФК «Фагор» та так звані «партнери» цієї фінансової установи безпідставно та протиправно стягували та продовжують стягувати грошові кошти з фізичних осіб – позичальників ПАТ «Банк Михайлівський» за раніше укладеними з банком кредитними договорами.

Таким чином, єдиним законним кредитором за кредитами, наданими фізичним особам, був та залишається ПАТ «Банк Михайлівський». Тільки платежі на його користь направляються на погашення існуючої заборгованості фізичних осіб за кредитами.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі