За півроку Київстар планує підключити до Mobile ID близько 10 сервіс-провайдерів

За півроку Київстар планує підключити до Mobile ID близько 10 сервіс-провайдерів
Сьогодні Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зустрівся з Петром Чернишовим, президентом Київстар, у рамках Digital Talk, де обговорювались питання розвитку цифрової економіки в Україні до 2020 року.

Під час зустрічі президент Київстар Петро Чернишов та директор з розвитку бізнесу на корпоративному ринку Київстар Євген Кражан розповіли, що вже у 2018 році усі абоненти компанії зможуть скористатись перевагами Mobile ID*, адже Київстар планує комерційний запуск цієї послуги у 2-му кварталі.

«Наша компанія систематично запроваджує проекти з державними органами – «Пошук дітей» з Нацполіцією, Big Data з МЕРТ, mAgri з МінАПК і, звісно, Mobile ID, - сказав Петро Чернишов. – Я радий, що ми стали провайдером інновацій для України та надійним партнером держави».

Нагадаємо, що 27 грудня 2017 року Київстар оголосив про запуск сервісу Mobile ID у режимі дослідної експлуатації, який триватиме до 1 червня 2018 р. Уже 100 контрактних абонентів компанії отримали для користування послугою спеціальні SIM-картки, які мають функцію підвищеного захисту інформації. Зараз користувачі, що беруть участь в дослідній експлуатації Mobile ID, можуть випробовувати функціонал сервісу, отримуючи послуги двох державних реєстрів - Держгеокадастру та Онлайн будинку юстиції.

«Ми ведемо перемовини із представниками державних установ та різних сфер бізнесу і плануємо, що за півроку кількість сервіс-провайдерів послуг для Mobile ID збільшиться до 10, а наприкінці 2018-го їх буде майже сотня, – поділився Євген Кражан. – Спектр використання Mobile ID досить широкий: свої послуги населенню України зможуть надавати не лише державні структури, але й фінансові та страхові установи, заклади освіти, медицини, он-лайн сервіси тощо».

*Mobile ID - це послуга, яка дозволяє за допомогою мобільного телефону провести ідентифікацію особи і використовувати її електронно-цифровий підпис для доступу до електронних послуг і документообігу. Для роботи сервісу необхідний звичайний мобільний телефон і спеціальна захищена SIM-карта, яка окрім звичного телеком-функціоналу має також функцію підвищеного захисту інформації при електронній ідентифікації користувача за допомогою Mobile ID. Технологія Mobile ID стане ще більш актуальною після запровадження в Україні швидкісного мобільного інтернету 4G.



Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі