«Запорізький Спас відбувся в старому місті Києві»

«Запорізький Спас відбувся в старому місті Києві»
«Такий обмін, цей симбіоз всіх видів боротьби дає такий результат, що з’являються нові прийоми, нові елементи. Місія у нас духовна, оскільки це дає силу Україні, бо проводиться наш фестиваль на українській землі» - Олександр Притула президент Всеукраїнської федерації «СПАС», організатор фестивалю.

18 та 19 серпня за 50 кілометрів від Києва зібралися понад сотню кращих майстрів з різних куточків України з українського рукопашу, грузинської чідаоби, боротьби греків Приазов’я Куреш та східних видів єдиноборств. 22-й Міжнародний фестиваль воїнських та традиційних культур «КОЗАЦЬКИЙ СПАС» ім. Анатолія Єрмака вперше відбувся в строму місті Києві-парку «Київська Русь» (Київська обл. с Копачів) Старе місто на день перетворилося на центр міжнародних бойових мистецтв.

Фестиваль національних бойових мистецтв проходить двадцять другий раз. До події бійці готуються протягом року, аби вкласти в два дні накопичений досвід рукопашу. Нині українським спасом в різних регіонах вже займаються понад 5000 українців, але більше цей напрямок козацької боротьби розвивається саме в Запоріжжі

Майстерністю поділилися кращі з кращих, до майданчику бойових мистецтв завітали:
Реваз Шишинашвілі – президент Всеукраїнської федерації грузинської національної боротьби «Чідаоба»,
Олександр Притула – володар Оскара «За видатні заслуги в бойових мистецтвах», віце-президент Європейської Академії бойових мистецтв, 6 дан в бойових мистецтвах.
Микола Тирнахсиз, голова ради федерації боротьби Куреш та Кураш Донецької області
Серій Шум, представник Міжнародної федерації бойового гопака (м.Київ)
Та інші…

В фестивалі взяли участь близько п'ятисот чоловік, серед них не тільки запорожці, але і гості Києва, Рівного, Дніпра Донецької області та інших міст України. В перший день фестивалю відбувся масштабний традиційний козацький бій “Лава на лаву”, змагання з боротьби Штовхач, боротьби навхрест, боротьби на поясах та українського рукопашу «Спас» в форматі всеукраїнських відкритих ігр з видів спорту, започаткованих на національно-культурних традиціях.

Фестиваль пройшов за підтримки Міністерства молоді та спорту України. Заступник міністра молоді та спорту, Ярослав Войтович, зазначив - види спорту Спас та бойовий рукопаш гопак визнані національними видами спорту України. Саме Спас буде представлений цьогоріч в Киргизстані на «Іграх кочівників».

Дух волі, рівень майстерності та виховання захисників - це те, що об’єднує майстрів бою різних культур.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі