АБ «ПОРТО-ФРАНКО» ПОВНІСТЮ ПОГАСИВ КРЕДИТ РЕФІНАНСУВАННЯ НБУ

АБ «ПОРТО-ФРАНКО» ПОВНІСТЮ ПОГАСИВ КРЕДИТ РЕФІНАНСУВАННЯ НБУ
11 липня 2017 року АБ «ПОРТО-ФРАНКО» у повному обсязі погасив кредиторські вимоги Національного банку України. Позачергове погашення вимог НБУ, забезпеченого кредитора, на суму 36 226 281,81 грн здійснено згідно з частиною третьою статті 52 Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» та відповідно до рішення виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

Задоволення кредиторських вимог відбулося за рахунок коштів, одержаних від продажу активів АБ «ПОРТО-ФРАНКО», а саме - прав вимоги за кредитами юридичних осіб, майнові права за якими були передані в заставу НБУ за кредитом рефінансування згідно з Кредитним договором про надання кредиту для збереження ліквідності № 47 від 10.04.2014 року та Договором застави майнових прав №48 від 10.04.2014 року.

Реалізація цих активів стала можливою завдяки рішенню Київського апеляційного господарського суду у справі №910/27914/14, залишеному без змін Постановою Вищого господарського суду України, щодо визнання недійсним договору Факторингу №1 від 16.08.2014 року, укладеного між АБ «ПОРТО-ФРАНКО» та ТОВ «ФК «ТОП Фінанс». Зазначені рішення дали змогу повернути АБ «ПОРТО-ФРАНКО» високоліквідні активи та оригінали документів, незаконно передані третім особам, незадовго до запровадження у банку тимчасової адміністрації.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі