«ЕкоФорум-2017»: у Запоріжжі відбудеться міжнародний екологічний форум

«ЕкоФорум-2017»: у Запоріжжі відбудеться міжнародний екологічний форум
З 30 травня по 1 червня 2017 року у виставковому центрі «Козак-Палац» (м. Запоріжжя, вул. Перемоги, 70б) відбудеться cпеціалізований міжнародний Запорізький екологічний форум – «ЕкоФорум – 2017».

Організатори заходу:
Запорізька міська рада
Міністерство екології та природних ресурсів України
Міністерство освіти і науки України
Запорізька торгово-промислова палата
Комітет підприємців з питань природокористування та охорони навколишнього середовища ТПП України
Запорізький обласний союз промисловців і підприємців (роботодавців) «Потенціал»

ЕкоФорум – це багатогалузевий проект, що об’єднує експозиційний, дискусійний та комунікаційний майданчики. Протягом трьох днів сучасні напрацювання у сфері екології демонструватимуться у рамках ековиставки, обговорюватимуться під час численних тематичних «круглих столів», семінарів, майстер-класів та інтерактивних акцій за участю влади, бізнесу, громадськості, студентів та школярів.

Масштабний екологічний проект покликаний стати майданчиком для розвитку міжнародного природоохоронного співробітництва, представлення досвіду зарубіжних країн у сфері екологічної безпеки, інструментів підвищення якості навколишнього середовища як одного з визначальних факторів конкурентоспроможності країни. Очікується, що ЕкоФорум стане поштовхом до реалізації нових екологічних проектів, створення системи кооперації та субконтрактингу між великими та малими підприємствами на засадах запровадження екопрограм, сприятиме залученню інвестицій та інновацій, стимулюватиме розвиток екологічної культури.

Бізнес-спільнота, громадськість Запорізького регіону - розвинутого промислового, аграрного, наукового, історико-культурного центру - зацікавлена у залученні до активної участі в ЕкоФорумі широкої аудиторії. Напередодні Міжнародного дня охорони навколишнього середовища до Запоріжжя завітають представники бізнесу та влади, міжнародні експерти та громадські діячі, науковці, організації з підтримки бізнесу, фінансові інституції. Адже поліпшення екологічного стану та покращення якості життя особливо важливо для мешканців індустріальних міст і регіонів України, де зосереджена значна кількість металургійних, машинобудівних, хімічних та інших виробництв.

Активну участь в ЕкоФорумі беруть підприємства запорізького проммайданчика, комунальні підприємства міста, які поінформують про свою роботу з модернізації виробництва, реалізації природоохоронних заходів, перспективні плани в цьому напрямку. Власні розробки у сфері охорони довкілля, нові екологічні товари представлять малі та середні компанії. Серед учасників – міжнародні організації, що поділяться досвідом реалізації екологічних програм в Україні та за кордоном.
До уваги громадян – експозиції органічних продуктів харчування, екомобілей, ландшафтного дизайну та інші пропозиції на користь екологічного способу життя.

«ЕкоФорум-2017»: тільки цифри та факти
«ЕкоФорум» об’єднає дискусійний, експозиційний та комунікаційний майданчики
Протягом трьох днів роботи cпеціалізованого міжнародного Запорізького екологічного форуму своїм досвідом поділяться більше 120 українських та зарубіжних експертів.
Очікується участь близько трьох тисяч учасників та відвідувачів.

Сім спеціалізованих секцій для представників бізнесу, спеціалістів-екологів присвячені охороні повітряного та водного басейну, моніторингу стану навколишнього середовища, енергозбереженню, карантинним рослинам. Під час панельних дискусій будуть обговорені перспективи апроксимації екологічного законодавства України до права ЄС, формування та реалізація кліматичної політики в Україні, комплексні рішення з управління твердими побутовими відходами.

Ековиставка – місце зустрічі великих промислових підприємств, що активно запроваджують нові екологічні стандарти у свою діяльність, комунальних підприємств та розробників сучасних екологічних проектів, товарів та послуг – науково-дослідних інститутів, малих та середніх підприємств. Також будуть представлені органічні продукти харчування, екомобілі, експозиції ландшафтного дизайну та інші пропозиції на користь екологічного способу життя.

Активні учасники «ЕкоФоруму» - великі промислові підприємства Запорізького регіону - «Запоріжсталь», «Дніпроспецсталь», «Мотор-Січ», «Запоріжкокс», «Запорізький титано-магнієвий комбінат», «Укрграфіт», комунальні підприємства, середній та малий бізнес, що працюють у сфері зеленої енергетики, раціонального збору відходів, виробництва екологічно чистих продуктів, вищі навчальні заклади, науково-дослідні інстититути.
Серед учасників – зарубіжні компанії та експерти:
Французька компанія SUEZ – ключовий гравець на міжнародному ринку в управлінні водною інфраструктурою та відходами.
Міжнародна консалтингова та інжинірінгова компанія EGIS, основними сферами діяльностя якої є консалтинг та інжиніринг в сфері транспортної інфраструктури, водних ресурсів, енергетики, навколишнього середовища та місцевого розвитку.
У рамках експозиції будуть представлені електромобілі всесвітньо відомої американської компанії Tesla, Nissan, Mercedes-Benz.
Досвід канадських муніципалітетів, у тому числі міста Едмонтон, буде презентований завдяки активній участі у підготовці форуму проекту ПРОМІС.
Німецьким досвідом сталого розвитку зеленої економіки поділяться представники проекту GIZ.

Комунікаційний майданчик – платформа для презентації та обговорення проектів, проведення майстер-класів, інтерактивних акцій за участю бізнесу, громадськості, студентів та школярів.
Адже програма «ЕкоФоруму» розрахована не тільки на фахівців, але й на виховання екологічної культури серед жителів міста різного віку.
Працюватиме комунікаційна платформа «ЕкоОКО: досвід міст та містян» за участі громадських організацій різних міст України.
Дитяча еколокація запропонує майстер-класи та конкурси для шкільництва.
До уваги відвідувачів – фотовиставка, присвячена збереженню природи.
У рамках форуму відбудеться конкурс проектів у сфері екології та енергозбереження для студентів, тематична секція «Екологічна освіта для вчителів».


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі