Екопарки в місті: Гармонія, здоров'я, спілкування

Екопарки в місті: Гармонія, здоров'я, спілкування

Громадські парки - це безпечне місце для дітей і місце розслаблення для дорослих.

Щоб люди могли отримати максимальну користь від міських парків і зон відпочинку, в цих рекреаційних місць мають бути привабливий дизайн, доступні зручності та ігрові майданчики для всіх вікових категорій.

Ініціаторами створення екопарків можуть бути як міські власті, так і самі громадяни. Наприклад, зараз на https://parkosokorky.com.ua/vision/ Громадська організація «Національний парк збереження та збагачення флори і фауни «Осокорки» виступає з ініцiативою створення парку в Дарницькому районі Києва.

Що таке громадський парк?

Громадські парки призначені для створення зони комфорту для міських жителів різного віку, допомагаючи їм як залишатися активними протягом дня, так і знайти спокійне місце для відпочинку і релаксації.

У структуру подібних парків зазвичай входять зони зелених насаджень, водоймища, дитячі і спортивні майданчики,  зони пікніка, пішохідні маршрути і точки громадського харчування. Приклад подібного структурного проекту ви можете побачити на https://parkosokorky.com.ua/

Переваги громадських парків

В міських районах громадські парки можуть стати одній з небагатьох можливостей для жителів мегаполісу опинитися на лоні природи і зайнятися фізичною активністю та зміцненням здоров'я поза домом.

Крім того, міські парки – це можливість розвитку місцевої флори і фауни.

Чому парки такі важливі?

Парки і дитячі майданчики можуть стати осереддям здорової активності місцевих жителів. Парки – це більше, ніж просто зелені зони, покликані служити прикрасою ландшафту. У цьому упевнені ініціатори створення екопарків в Києві, з ними ви можете «познайомитися» на сторінці https://parkosokorky.com.ua/about/

  1. Здоровий дух – в здоровому телі

Багато людей сьогодні віддають перевагу пасивному способу життя. Парки надають зони для фізичної активності, тим самим популяризувавши активний життєвий стиль.

  1. Чисте повітря

У великих містах забруднення повітря, викликане викидами автомобілів і промислових підприємств, може досягати критичного рівня. Зелені насадження в зонах рекреації допомагають впоратися з цією ситуацією.

  1. Місце зустрічі змінити не можна

За часів Інтернету люди все частіше слідують одному і тому ж маршруту «будинок-робота-будинок». У той час як міські парки – прекрасне місце для особистого спілкування між людьми. Тут дорослі і діти збираються для спільного дозвілля, знайомляться з новими людьми, зустрічаються з друзями на пікніку. 

  1. Розвиток рухливості дітей

Якщо діти грають не удома, а зовні, це сприяє зростанню їх фізичної активності. Доведено, що діти, що грають всі разом на дитячих майданчиках, не відчувають поведінкових проблем в майбутньому, укріплюють самодисципліну і краще розвиваються в розумовому відношенні.

  1. Збереження природи

Благотворна дія міських парків на екологію не менше важлива, чим вплив на здоров'ї людей. За допомогою екопарків місцева екосистема отримує можливість зберегти і примножити місцеву флору і фауну. 

Чим більше створюється громадських та національних парків в міському ландшафті, тим гармонічніше стають стосунки між людьми, а також їх стосунки з природою.

____________________________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі