IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг та рейтинг надійності банківських вкладів АБ «Укргазбанк»

IBI-Rating підтвердило кредитний рейтинг та рейтинг надійності банківських вкладів АБ «Укргазбанк»
IBI-Rating повідомляє про підтвердження кредитного рейтингу АБ «Укргазбанк» на рівні uaA+ зі збереженням прогнозу «стабільний». Рейтинг надійності банківських вкладів підтверджено на рівні «5+».

Позитивно на рівень кредитного рейтингу АБ «Укргазбанк» впливає збереження достатніх показників капіталізації та ліквідності, прийнятні показники ефективності основної діяльності, а також підтримка з боку Держави. Окрім того, при оновленні кредитного рейтингу було враховано міцні ринкові позиції Банку та диверсифікацію напрямів інвестування коштів і джерел залучення ресурсів.

В той же час, Рейтингове агентство враховує збереження концентрації кредитного портфеля за основними позичальниками, що разом із значним обсягом негативно-класифікованих активів підвищує уразливість Банку до кредитного ризику. Збереження складної ситуації в економіці також обмежує фінансові можливості населення і підприємств реального сектору, та негативно впливає на рівень довіри до банківських установ.

АБ «Укргазбанк» здійснює діяльність на банківському ринку з січня 1999 року. За класифікацією Національного банку України установа відноситься до державних банків, займаючи станом на 01.10.2016 р. 4 позицію за розміром активів та коштів підприємств серед 100 платоспроможних банків; 8 – за обсягом коштів населення і розміром балансового капіталу, 13 – за розміром отриманого прибутку. З 2009 року ключовим власником АБ «Укргазбанк» є Держава в особі Міністерства фінансів України (станом на початок жовтня 2016 року частка МФУ в капіталі банківської установи склала майже 95 wacko .

Впродовж аналізованого періоду АБ «Укргазбанк» зміцнив ринкові позиції та наразі обслуговує понад 800 тис. клієнтів. Клієнтська база диверсифікована за категоріями клієнтів, програмами, регіонами та галузями економіки. Регіональна мережа складається з 228 діючих відділень, розташованих у всіх регіонах України. Станом на 01.10.2016 р. регулятивний капітал установи склав 4,54 млрд. грн., чисті активи та балансовий капітал – 57,96 млрд. грн. та 4,76 млрд. грн. відповідно. Депозитна база зросла за останнє півріччя (переважно за рахунок залучення коштів підприємств) за одночасного скорочення заборгованості за кредитами НБУ. Прибуток Банку за січень-вересень 2016 року склав 116,6 млн. грн, чистий операційний дохід від основної діяльності – 1 169,3 млн. грн. Структура основних складових доходів та витрат суттєвих змін не зазнала та є, насамперед, класичною.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі