Київстар і Radar Tech провели хакатон Idea Garage у рамках Телеком-акселератора 2.0

Київстар і Radar Tech провели хакатон Idea Garage у рамках Телеком-акселератора 2.0
13 червня на території UNIT.city Київстар і Radar Tech у рамках Телеком-акселератора 2.0* провели хакатон зі стартаперами і підприємцями у форматі мозкового штурму на предмет можливості реалізації ідей.

Захід проходив за формулою 3 в 1: найбільш передова та інноваційна локація столиці, спільнота талановитих і креативних «носіїв ідей», досвідчені ментори. Це новий формат краш-тесту проектів, експертиза провідних знавців галузі від Київстар і можливість отримати зворотний зв'язок у форматі right here & right now. Команди вже за день змогли оцінити шанси своїх ідей на комерційну реалізацію в партнерстві з Київстар.

До етапу фінальних презентацій після насичених робочих сесій у групах і менторських консультацій дійшли 12 команд із 24-х, які брали участь. Переможцями стали 2 команди – Isee, що запропонувала інформаційну систему контролю авто, та учасники з рішенням ShopAssistant, яке дозволяє робити покупки під час перегляду серіалів або телешоу. Перед фінальним відбором ці команди отримали можливість пройти преакселераційну програму – тижневий інтенсив, що навчає основам технологічного бізнесу.

Як і завжди в рамках подібних заходів, не обійшлося без сюрпризів. Наймолодша команда на Idea Garage ‒ троє 16-річних юнаків ‒ представила універсальне рішення для керування розумним будинком. Журі гідно оцінило креативність та інноваційність ідеї і зараз шукає шляхи для обходу вікового цензу, щоб мати можливість попрацювати з командою.

«На Idea Garage учасники представили дуже багато сміливих цікавих ідей. Я вважаю, що колективна творчість завжди краща за індивідуальну. При оцінці ідей ми використовували методологію Lean Canvas. Крім інноваційності та конкурентоспроможності рішення необхідно довести його життєздатність і зуміти його продати, враховуючи особливості тієї чи іншої аудиторії. Упевнений, що під час всіх активностей нашого Телеком-акселератора ми знайдемо ті рішення, які будуть втілені фактично», – зазначив Олексій Мась, радник із цифрових та інформаційних технологій Київстар.

«Цього року ми виводимо акселератор на новий рівень. Його команда і загальна концепція залишаються незмінними, в той же час разом з UNIT.city проект буде більш технологічним і інноваційним, а його контент – сильнішим і більш таргетованим. Поспішайте подати заявку до 18 червня на сайті radartech.com.ua/telecom», – розповідає Максим Бахматов, співзасновник Radar Tech, керуючий партнер UNIT.city.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі