Київстар не тарифікує доступ до інформаційно-освітнього порталу #stop_sexтинг

Київстар не тарифікує доступ до інформаційно-освітнього порталу #stop_sexтинг
В рамках розвитку безпечного Інтернету та підтримки проекту #stop_sexтинг телеком оператор забезпечив доступ до сайту http://stop-sexting.in.ua/ для своїх абонентів без списання мегабайтів трафіку.

Підвищення рівня безпеки дітей в Інтернеті - один з трьох пріоритетів у рамках Меморандуму про співпрацю у соціальній сфері, який Київстар підписав із Міністерством цифрової трансформації у січні цього року. Раніше компанія підтримала проект #stop_sexтинг та зробила фінансову інвестицію у його розвиток. Також в лютому мобільний оператор разом з Мінцифрою, Офісом уповноваженого Президента України з прав дитини та освітнім проєктом #stop_sexтинг запустили портал stop-sexting.in.ua та інформаційну кампанію «НЕ ВЕДИСЬ», яка закликає дітей та підлітків уникати ризиків у віртуальній мережі.

«Соціальна місія Київстар - не лише надавати доступ до якісного інтернету, а й дбати про його безпечність та сприяти поширенню інформації про ризики що існують у віртуальному просторі. Тому для нас є важливим, щоб доступ до освітнього порталу мали якомога більше батьків, вчителів та дітей.», - говорить Ганна Захараш, директор із корпоративних зв’язків Київстар.

За 2 місяці існування сайту #stop_sexтинг його відвідали вже 12 175 унікальних користувачів, що свідчить про актуальність проблематики. На сайті можна знайти рекомендації для дітей, які зіштовхнулися із погрозами в інтернеті, та їх батьків. Також діти та підлітки можуть звернутися до чат-боту на сайті або в Telegram (https://t.me/StopSextingBot) та отримати інструкцію, що робити, якщо їх шантажують в Інтернеті та вимагають контент сексуального характеру. Крім того на порталі розміщено методичні матеріали для вчителів для проведення уроків із дітьми 5-6 класів з питань безпечної поведінки в Інтернеті.

«Ми дуже вдячні Київстар за співпрацю, адже компанія піклується про безпечний інтернет простір для дітей. Сьогодні злочинці все частіше переходять до світу онлайн аби вчиняти неправомірні дії над дитиною. І ми разом повинні розповісти про загрози в інтернеті якомога більшій кількості людей аби попередити злочини над дітьми»,- коментує Анастасія Дьякова, Радник з питань безпечного Інтернету для кожної дитини при Віце прем'єр-міністрі — Міністрі цифрової трансформації України.

Зазначимо, Київстар продовжує працювати над розробкою технологічних рішень, які допоможуть зробити інтернет безпечнішим для дітей. Зокрема, усім абонентам Київстар доступний додаток батьківського контролю Star Guard Family, який дозволяє блокувати сайти та додатки з неприйнятним контентом, обмежити користування смартфоном, перевірити розташування дитини, налаштувати доступ до мережі за віком, контролювати рівень заряду телефону й інші корисні функції для захисту дитини в мережі.
_________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі