#ЛітатиНаЗемлі: Агентство ShiStrategies провело фотопроєкт, присвячений життю і творчості Лесі Українки

#ЛітатиНаЗемлі: Агентство ShiStrategies провело фотопроєкт, присвячений життю і творчості Лесі Українки
Агентство стратегічних рішень ShiStrategies в рамках соціального проєкту «Можливість літати на землі» #ЛітатиНаЗемлі організувало та провело тематичний фотопроєкт, присвячений життю і творчості видатної поетеси Лесі Українки, 150-річчя від дня народження якої будемо відзначати наступного року.

Проєкт покликаний популяризувати об’єкти національної культурної спадщини, сприяти кращій обізнаності громадян про знакові для родини Косачів місця та події.

У проєкті вяли участь родини службовців 204-ї Севастопольської бригади тактичної авіації імені Покришкіна та працівники ДП «Луцький ремонтний завод "Мотор"». Вони спробували себе в новій незвичній іпостасі – стати моделями, які уособлюють героїв видатної поетеси та письменниці, долучитися до духовного надбання, побачити красоти Волині, яка надихала Лесю Українку. Так з’явилися унікальні світлини, на яких відображені мужні захисники неба та авіаремонтники з родинами у брендовому національному вишуканому одязі на фоні прекрасних поліських пейзажів. Фотосюжети максимально відображали дух і сутність творчості нашої співвітчизниці.

«Одним із задумів команди та партнерів проєкту було занурення захисників Вітчизни у середовище традицій, краси, історії та культурного надбання українського народу, – розповідає автор та керівник проєкту #ЛітатиНаЗемлі, партнер ShiStrategies Наталія Кононович. ¬¬– А хто краще за сильних і мужніх людей може передати енергію, романтичність та непохитність духу, оспіваних Лесею Українкою, яка є символом стійкості, нездоланності та боротьби в українській культурі? Тут усе так взаємопов’язано».

Партнерами фотопроєкту #ЛітатиНаЗемлі виступили трудовий колектив та профспілкова організація державного підприємства «Луцький ремонтний завод "Мотор", український етнобренд ТМ «Едельвіка» та легендарна Севастопольська бригада тактичної авіації імені Олександра Покришкіна.

«Для колективу заводу співпраця із військовими льотчиками – це частина виробничого циклу, – говорить директор заводу «Мотор» Володимир Маракулін. – Переконаний, що психологічний настрій для армії не менш важливий, ніж технічний стан бойових машин. Співпрацюємо і будемо продовжувати співпрацю з командирами та особовим складом Севастопольської бригади. Щодо проєкту, який реалізовуємо, переконаний, його учасники з часом будуть оцінювати ще вище. Думаю, що це більше, ніж гарна згадка».

Командир Севастопольської 204-ї БрТА полковник Віктор Меретін підкреслив, що для військових дуже важливо бути дотичними до таких глибоких і мирних проєктів. «Це дає змогу нам трохи відволіктися від тяжких армійських буднів і долучитися до чогось грандіозного і гарного», – сказав він.

«Проєкт відкрив нові грані не тільки в учасників, але й у нас, партнерів та організаторів. – розповідає голова
правління ПрАТ "Едельвіка" Юрій Переходько. Ми стали друзями, навчились розуміти один одного без слів. Адже працювати з людьми – це означає бути готовим до зміни сценарію за одну хвилину. Бо не ми обирали образи учасників, а вишиванки знаходили та змінювали їх. Це справжня магія перевтілення: погляд стає глибшим, постать вища та стрункіша, а чарівність множиться у десятки разів. Вишиванка окриляє та прикрашає не тільки тіло, але, в першу чергу, душу».

Наталія Кононович наголосила, що проєкт #ЛітатиНаЗемлі також додав світла й різноманітності у життя його учасників, підбадьорив. Без перебільшення, організатори подарували їм крила на землі. І це вони назвали позитивним стресом.

«Переконані, що цей проєкт допоможе привернути увагу до знакових місць, пов’язаних із видатною українкою, до того, у якому стані вони знаходяться. Ми хочемо, щоб туди їздили люди. Наша родина точно поїде знову. Там своя магія», – розповідає Мирослава Зубенко.
Військовослужбовець Максим зазначив, що проєкт став альтернативою, яка витягує з буденності та дає змогу спробувати себе в чомусь новому. «Це щось нове для нас. Насправді, дуже важко знайти час та можливість, щоб спробувати себе в чомусь новому. Завдяки участі у проєкті ми отримали неоціненну моральну підтримку та спосіб відволіктися. Це незабутньо, це пам'ять на все життя», – ділиться враженнями учасник проєкту¬.

Серед учасників зйомок була також подружня пара військовослужбовця Романа та Алли. «Дізнавшись про фотосесію, вирішили з дружиною, що мусимо спробувати. Бачили світлини жінок з нашої частини, які брали участь у попередніх зйомках. Це було чудово, – ділиться враженнями Роман. – Емоції переповнюють. Дуже вдячні всім за таке дійство. Як буде час, хочу ще раз перечитати твори Лесі Українки».

Довідково

Проєкт #ЛітатиНаЗемлі є вже третім заходом, спрямованим на соціальну адаптацію військових, виведених з Криму в 2014 році, підтримку та визнання величезного внеску службовців Севастопольської бригади у справу захисту повітряних рубежів України, та налагодження їхньої взаємодії з авіаремонтниками ДП «Луцький ремонтний завод "Мотор", які працюють для потреб військової авіації.

У 2019 році ShiStrategies разом із партнерами організувало в Луцьку святковий захід для дітей військовослужбовців «Майбутнє у вишиванках».

Продовженням співпраці з бригадою стало проведення взимку 2020 року фотопроєкту «Можливість літати на землі» для жінок-військових, що служать в 204-й БрТА
.
-----------------


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі