Нефко щодо інвестицій в Україні

Нефко щодо інвестицій в Україні
Сьогодні в Україні тривають громадські обговорення щодо галузі відновлюваної енергетики, зелених тарифів та пропонованих нових податків. У зв’язку з цим Європейсько-українське енергетичне агентство надіслало запит до Нефко у червні 2021 року, щодо надання коментарів про поточний стан справ. Ця тема також була на порядку денному під час зустрічі з журналістами в Києві в грудні 2020 року.

У нещодавніх статтях на цю ж тему траплялися деякі прикрі помилкові тлумачення, пов’язані з Нефко, і тому ми хочемо роз’яснити це питання.

Вже у 2020 році Нефко вирішила припинити інвестування в нові проєкти в секторі відновлюваної енергетики в Україні через ситуацію із зеленими тарифами, яка досі не вирішена. Нефко розчарована тим, що український уряд ретроспективно скорочує зелені тарифи для вже затверджених проєктів. Це негативно впливає на залучення нових інвестицій та на перехід України до чистої енергетики та енергетичної незалежності. Потрібна передбачувана та стійка система.

Крім того, Нефко вважає, що введення акцизу на відновлювану енергію є кроком у хибному напрямку. Насправді чиста енергетика повинна субсидіюватися, тоді як викопні енергоресурси повинні обкладатися податком на викиди CO2. Однак причина припинення інвестицій в нові проєкти з відновлюваної енергетики базується лише на тому, що угоди про зелені тарифи не виконуються.

Тим не менш, Нефко продовжить розробляти та фінансувати муніципальні проєкти у таких секторах, як енергоефективність, централізоване теплопостачання та очищення стічних вод, для підтримки сталого розвитку України. Особлива увага приділяється малим та середнім муніципальним проєктам та тим, що є прикладом того, як можна реагувати на технологічні зрушення, а також пріоритети України та власників Нефко – урядів держав Північної Європи. Фінансування проєктів муніципального сектору у регіоні Східної Європи є одним із трьох основних напрямків стратегії Нефко на наступні п'ять років.
_________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі