НЕФКО та Укрексімбанк запустили нову програму з фінансування «зелених» проектів

НЕФКО та Укрексімбанк запустили нову програму з фінансування «зелених» проектів
Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) та державне АТ Укрексімбанк підписали кредитну угоду з метою започаткування нової «зеленої» програми, спрямованої на підтримку реалізації проектів відновлюваної енергії та енергоефективності в Україні.

Програма розрахована на 5 років та передбачає фінансування малих та середніх проектів з відновлювальної енергії та енергоефективності, що реалізовуються українськими компаніями. Бюджет проекту становить понад 10 мільйонів євро. НЕФКО виділила на реалізацію даної програми кредит в 5 мільйонів євро.

НЕФКО співпрацює з Укрексімбанком з 2014 року у адміністративних питаннях, що пов’язані з малими енергозберігаючими проектами. Ці проекти впроваджено разом з муніципалітетами по всій Україні.

На сьогоднішній день, Укрексімбанк вже більше десяти років працює спільно з іншими міжнародними фінансовими організаціями та продовжує фінансування проектів, спрямованих на енергоефективність та використання відновлюваних джерел енергії, які пов’язані з енергією сонця, води, вітру та біоенергетикою, загальна потужність яких становить понад 700 МВт. Укрексімбанк з 2008 року профінансував понад 300 субпроектів, пов’язаних із проектами підвищення енергоефективності та відновлювальної енергетики.

Однак, НЕФКО стала першим партнером Укрексімбанк, який здійснює фінансування виключно «зелених» проектів. Укрексімбанк має власну групу управління проектом, яка працює із «зеленим» фінансуванням, і кожний субпроект, що фінансуватиметься в рамках програми, відповідатиме Керівництву НЕФКО з екології та сталого розвитку.

”Хоча фінансування сталої енергетики і є однією з пріоритетних сфер бізнесу для обох установ, Укрексімбанк радий поєднати не тільки фінанси, але й, що є більш важливим – досвід та експертизу з NEFCO, яка є справжнім лідером у просуванні найкращих практик у сфері енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії у корпоративному та муніципальному секторах України”, – наголосив з нагоди запуску спільної програми Голова Правління Укрексімбанку Євген Мецгер.

«Укрексімбанк має потужний досвід та значні досягнення у «зеленому» фінансуванні, і нам дуже приємно підтримати реалізацію малих і середніх проектів, як в приватному, так і в державному секторах у рамках нової програми», − прокоментував пан Тронд Мое, керуючий директор НЕФКО, у зв’язку з підписанням кредитної угоди.

Починаючи з 2008 року, НЕФКО фінансує кілька банківських кредитів та програм, які підтримують реалізацію «зелених» проектів приватним сектором, в основному, в сфері енергоефективності та використання відновлюваних джерел енергії. На даний час в Україні НЕФКО надає кредитне фінансування за двома програмами, в рамках яких український банк пропонує своїм клієнтам кредити, що підтримують перехід до «зеленої» економіки в країні.
_____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі