Ощадбанк долучився до фінансування програми «Велике будівництво»

Ощадбанк долучився до фінансування програми «Велике будівництво»
28 серпня, голова правління Ощадбанку Сергій Наумов взяв участь у церемонії підписання договору консорціумного кредитування між Державним агентством автомобільних доріг та шістьма українськими банками. Ощадбанк став учасником консорціуму з лімітом фінансування до 150 млн дол. США. Координатором угоди виступив Укрексімбанк. У проекті також задіяні Укргазбанк, ТАСКОМБАНК, Банк Кредит Дніпро та ПУМБ. Цільовим призначенням є фінансування об’єктів будівництва, реконструкції, капітального та поточного ремонту автомобільних доріг загального користування державного значення.

Консорціумний кредит загальним обсягом 376 млн дол. США надається з забезпеченням у формі державних гарантій строком на 5 років. Процентна ставка становить 4,9% річних. Результатом проведення підготовчої роботи зі структурування угоди стало забезпечення можливості довгострокового кредитування Укравтодору з процентною ставкою навіть нижчою, ніж подібна ставка при кредитуванні міжнародними фінансовими організаціями.

Впровадження такого інструмента кредитування є безпрецедентним на фінансовому ринку України. Залучення таких значних обсягів коштів в українських банках до цього було неможливим, суми кредитування лише зрідка перевищували 50-70 млн дол. США. Сьогодні цією угодою її учасники дають чіткий сигнал ринку, що банківська система є готовою до фінансування великих інвестиційних проектів через механізм консорціуму.

«Попри те що стратегічним напрямом розвитку Ощадбанку є розгортання більш активної співпраці з приватним сектором економіки, це буде відбуватись не за рахунок згортання проектів із державними компаніями. Нам приємно брати участь у важливому інфраструктурному проекті «Велике будівництво», адже окрім фінансового зиску це дає Ощаду можливість долучитись до державної програми, яка дає поштовх розвитку важливого сектора економіки, підвищує зайнятість та робить українців з різних регіонів країни ближчими один до одного завдяки кращому сполученню. Ми маємо намір і в подальшому активно брати участь у великих інвестиційних проектах як самостійно, так і у складі консорціумів, адже це сприятиме створенню міцного базису для зростання ВВП України», – зазначив Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.
_____________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі