Позиція експертів Kharkiv IT Cluster щодо нових перспективних форм оподаткування

Позиція експертів Kharkiv IT Cluster щодо нових перспективних форм оподаткування
Експерти Громадської спілки «Харківський IT Кластер», що об'єднує понад 140 членів та партнерів, підтримують ідею введення податку на виведений капітал в рамках ініціативи Дія сіті.

На думку експертів Kharkiv IT Cluster, ПнВК буде заохочувати компанії та приватних осіб до інвестування в економіку України. Більш того, запровадження ПнВК в Україні після початку світової пандемії у 2020 році підштовхне до розвитку українську економіку.

Економіка України в цей непростий момент потребує нових рішень, які стануть рушієм позитивної динаміки розвитку.
ІТ-індустрія сьогодні є єдиною, що зростає галуззю та найбільшим потенційним внутрішнім інвестором в проєкти, пов'язані з людськими талантами, наукомісткий та високотехнологічними проєктами.

При цьому представники спільноти Kharkiv IT Cluster переконані, що запровадження ПнВК буде потребувати:
— вдосконалення та спрощення податкового адміністрування;
— пілотних проєктів, які наочно покажуть вузькі місця впровадження ПнВК та підкажуть шляхи їх вирішення;
Kharkiv IT Cluster пропонує
— поступово імплементувати ПнВК в окремих галузях з найбільшим прихованим інвестиційним потенціалом.
— розглянути перспективу імплементації ПнВК для IT-галузі, як наразі найменш зарегульованої, та такої, де введення нових податкових норм несе найменші ризики, але найбільші перспективи;
— повернутися до конструктивної роботи з введення ПнВК та прийняти рішення, яких сьогодні потребує бізнес-спільнота та економіка України в умовах пандемії та потреби в інвестиційних ресурсах.

___________________
*ПнВК — це податок на виведений капітал, різновид корпоративного податку на прибуток, яким оподатковується виведення коштів з обороту підприємства.
___________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі