ПриватБанк перерахував до бюджету 19,4 млрд грн дивідендів за 2020 рік

ПриватБанк перерахував до бюджету 19,4 млрд грн дивідендів за 2020 рік
18 червня ПриватБанк у повному обсязі перерахував до держбюджету 19,4 млрд грн дивідендів, спрямованих на виплату акціонеру банку – державі. Як повідомила голова наглядової ради банку Шерон Іскі, за три останніх роки після націоналізації ефективна робота ПриватБанку принесла держбюджету дивідендів на суму 55,4 млрд грн.

"Чотири роки тому з податків українців було врятовано ПриватБанк та фінансову стабільність країни. Всі ці роки банк повертає державі вкладені кошти, й сьогодні ПриватБанк - найбільший донор бюджету серед держбанків, - зазначила Шерон Іскі. - ПриватБанк чергового разу доводить, що державна компанія може і має бути ефективною завдяки високій якості корпоративного управління, що дозволило вивести банк на новий рівень управління прибутковістю і ліквідністю. Чистий прибуток ПриватБанку у 2020 році - 61,2% прибутку всіх українських банків”.

Як повідомив ПриватБанк у опублікованій сьогодні інформації про результати роботи на спеціальній сторінці сайту https://privatbank.ua/cpa/pidsumky, що адресована кожному українцю - акціонеру банку, за підсумками минулого року клієнтами банку стали ще понад 600 тисяч українців. А кількість клієнтів, що використовують Приват24 за рік зросла на 3,4 млн людей що є абсолютним рекордом України.

“Тих, хто хоча би раз у житті користувався послугами ПриватБанку, вже понад 20 мільйонів – половина всіх користувачів банківських послуг в Україні від приватних осіб до компаній і підприємців, - відзначив голова правління ПриватБанку Герхард Бьош. - Ми продовжуємо активний розвиток сервісів у Приват24, щоб надійно і максимально безпечно обслуговувати клієнтів навіть у періоди карантинних обмежень. Також ПриватБанк є національним лідером з обслуговування малого та середнього бізнесу. Ми не зупиняли кредитування бізнесу незважаючи на пандемію та допомагали клієнтам пережити важкі часи, саме тому у ПриватБанку за рік на 116 тис. активних клієнтів-підприємців стало більше”.

Нагадаємо, згідно із погодженою Наглядовою радою та затвердженою Урядом річною звітністю за 2020 рік ПриватБанк спрямував на виплату дивідендів державі 19,4 млрд грн, що становить 80% чистого прибутку за 2020 рік. Згідно з річним звітом банку його чистий прибуток за підсумками 2020 року становив 24,3 млрд грн.
______________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі