Розпочато формування Каталогу соціальних підприємств України 2016

Розпочато формування Каталогу соціальних підприємств України 2016
Київ, 05.10.2016 – Громадська організація «Молодіжний центр з проблем трансформації соціальної сфери «СОЦІУМ-ХХІ» за підтримки підприємницького фонду Western NIS Enterprise Fund та Pact Inс оголосила про початок формування оновленого Каталогу соціальних підприємств України 2016. Підприємства, що вирішують соціальні та екологічні проблеми у своїх регіонах, зможуть використовувати каталог для покращення комунікації та обміну досвідом. Організатори проекту очікують, що в каталог потраплять близько 150 підприємств з усієї України.
«Каталог може стати своєрідною скарбничкою ідей для всіх, хто хоче вирішувати соціальні проблеми у своєму місті, селі, спільноті. Там вони зможуть знайти ті підприємства, які вже втілюють схожу мету, дізнатися про їхню концепцію та бізнес-модель, зв’язатися із засновниками. Таким чином формули успішних проектів зможуть відтворюватись у інших містах та регіонах. Важливо поширювати ідею соціального підприємництва, аби локальні спільноти могли самотужки вирішувати свої проблеми, а ми будемо їм допомагати доступними фінансовими ресурсами», - коментує Василь Назарук, менеджер Програми соціального інвестування Western NIS Enterprise Fund.

Соціальні підприємства в Україні вже вирішують гострі проблеми: допомагають вразливим групам населення, працевлаштовують ветеранів АТО та людей з інвалідністю, підтримують притулки для тварин, виготовляють екологічні товари та реалізують інші екологічні ініціативи, підтримують спортивні та культурні заклади, сприяють розвитку місцевих громад. Багато соціальних підприємств є успішними представниками малого та середнього бізнесу, оскільки вже є самоокупними чи прибутковими. Серед відомих прикладів: львівська соціальна пекарня «Горіховий дім», київська «Pizza Veterano», в якій готують ветерани АТО, компанія «ЛавГав», що виготовляє конструкції для прибирання за собаками.

Щоб потрапити у каталог, підприємство має відповідати критеріям:

• Реєстрація та ведення підприємницької діяльності на території України.
• Сформульована соціальна місія в офіційних документах, або принаймні на веб-сайті.
• Документи, що підтверджують вирішення соціальних та/чи екологічних проблем.
• Прибуток або самоокупність від підприємницької діяльності.
• Реінвестиція прибутків на соціальні цілі та/або працевлаштування представників соціально вразливих груп.
• Публічна звітність підприємства про свою діяльність на сайті або в соцмережах.
Заповнити онлайн-форму для участі в проекті можна за посиланням: https://goo.gl/forms/maNkkfdY8iqrbhQS2


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі