Розпочато процедуру ліквідації ПАТ «ДІАМАНТБАНК» та делеговано повноваження ліквідатора банку

Розпочато процедуру ліквідації ПАТ «ДІАМАНТБАНК» та делеговано повноваження ліквідатора банку
Відповідно до рішення Правління Національного банку України від 22 червня 2017 року № 394-рш «Про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ДІАМАНТБАНК» виконавчою дирекцією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб (далі – Фонд гарантування) прийнято рішення від 23 червня 2017 року №2663, «Про початок процедури ліквідації ПАТ «ДІАМАНТБАНК» та делегування повноважень ліквідатора банку».

Згідно з зазначеним рішенням розпочато процедуру ліквідації ПУБЛІЧНОГО АКЦІОНЕРНОГО ТОВАРИСТВА «ДІАМАНТБАНК» (далі – ПАТ «ДІАМАНТБАНК») з 24 червня 2017 року до 23 червня 2019 року включно, призначено уповноважену особу Фонду гарантування та делеговано всі повноваження ліквідатора ПАТ «ДІАМАНТБАНК», визначені, зокрема, статтями 37, 38, 47-52, 521, 53 Закону «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб» (далі - Закон), в тому числі з підписання всіх договорів, пов’язаних з реалізацією активів банку у порядку, визначеному Законом, крім повноважень в частині організації реалізації активів банку, провідному професіоналу з питань врегулювання неплатоспроможності банків відділу запровадження процедури тимчасової адміністрації та ліквідації департаменту управління активами Тімоніну Олександру Олексійовичу строком на два роки з 24 червня 2017 року до 23 червня 2019 року включно.

Реквізити ПАТ «ДІАМАНТБАНК»: код банку (МФО): 320854; код ЄДРПОУ: 23362711; місцезнаходження: Контрактова площа, буд. 10-А, м. Київ, 04070.

Вимоги кредиторів прийматимуться протягом 30 днів з дня опублікування в газеті «Голос України» оголошення про початок процедури ліквідації ПАТ «ДІАМАНТБАНК» та делегування повноважень ліквідатора банку за адресою: Контрактова площа, буд. 10-А, м. Київ, 04070.

Задоволення вимог кредиторів здійснюватиметься за рахунок коштів, одержаних в результаті ліквідації та реалізації майна банку, в черговості, що передбачена частиною першою статті 52 Закону.

Нагадуємо, що 23 червня 2017 року уповноваженою особою Фонду гарантування на тимчасову адміністрацію в ПАТ «ДІАМАНТБАНК» було підписано з ПУБЛІЧНИМ АКЦІОНЕРНИМ ТОВАРИСТВОМ «ТАСКОМБАНК» (далі - АТ «ТАСКОМБАНК») договір про передачу частини активів та зобов’язань ПАТ «ДІАМАНТБАНК».

Відповідно до вказаного договору АТ «ТАСКОМБАНК» набуває усіх прав та обов’язків боржника перед вкладниками фізичними особами, у томи числі фізичними особами підприємцями ПАТ «ДІАМАНТБАНК». щодо повернення грошових коштів вкладників, залучених ПАТ «ДІАМАНТБАНК», і сплати відсотків за договорами банківського рахунку/вкладу, укладеними ПАТ «ДІАМАНТБАНК» у межах 200 тисяч гривень.

Для проведення ідентифікації, перевірки даних щодо обсягу належних виплат та отримання коштів вкладники ПАТ «ДІАМАНТБАНК» з 26 червня 2017 року можуть звертатись до установ АТ «ТАСКОМБАНК». В АТ «ТАСКОМБАНК» вкладникам необхідно пред’явити паспорт і документ про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (ідентифікаційний номер).


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі