SES стає партнером-засновником Microsoft Azure Orbital з мережевої взаємодії

SES стає партнером-засновником Microsoft Azure Orbital з мережевої взаємодії
Зарекомендовані сервіси віддаленого управління SES на середньої навколоземній орбіті (MEO) з низькою затримкою стануть частиною нового багатоорбітального супутникового зв'язку Microsoft, інтегрованого з Azure, він обіцяє оптимізацію продуктивності хмарних додатків для клієнтів O3b mPOWER

Компанія SES оголосила про приєднання в якості партнера з підключення на середній навколоземній орбіті (MEO) до Microsoft Azure Orbital – нового сервісу з віддаленим керуванням від Microsoft, що дозволяє операторам мереж безпосередньо обмінюватися даними та контролювати пропускну здатність своїх супутників, обробляти дані й масштабувати свої операції в Azure. Дана інтеграція є складовою багаторічної угоди між двома компаніями, яке дозволить SES прискорити та розширити використання Azure для значного просування цифрової трансформації послуг та операцій компанії в рамках її стратегії, орієнтованої в першу чергу на хмарні рішення.

Будучи піонерами в новій хмарнії екосистемі Microsoft у космосі, ці дві компанії почнуть спільно інвестувати в наземні станції Azure Orbital, які SES буде розгортати та забезпечувати управління для сегментів средньоорбітального зв'язку (MEO) та спостереження за поверхнею Землі. Перші станції мережевого сполучення для средньоорбітального зв'язку й спостереження за Землею будуть розташовані в США, в Феніксі, штат Арізона, і Квінсі, штат Вашингтон, відповідно.

В очікуванні запуску O3b mPOWER компанії SES – власної середньоорбітальної телекомунікаційної системи наступного покоління – SES і Microsoft об'єднають кілька систем телеметрії, стеження та управління (TT&C), а також наземних станцій прийому та обробки даних з локальними точками доступу Microsoft Azure непомітно для користувачів.

Інтеграція мереж SES і Azure надасть клієнтам O3b mPOWER «односкачковий» доступ до хмарних сервісів Azure. Можливість маршрутизації через глобальну мережу Microsoft і впровадження додаткових хмарних послуг з розширеними можливостями, таких як посилена безпека, SD-WAN й іншими мережевими функціями, поряд з вже існуючими, забезпечить клієнтам SES можливість насолоджуватися поліпшеною продуктивністю мережі, швидкістю виведення нових сервісів на ринок, гнучкістю та масштабованістю, які будуть створювати нові можливості для отримання доходів.

O3b mPOWER – це середньо орбітальна телекомунікаційна система наступного покоління компанії SES. В даний час вона знаходиться в стадії будівництва й готується до запуску в 2021 році. Супутники з високою пропускною здатністю та низькою затримкою, а також автоматизована та інтелектуальна наземна інфраструктура надаватимуть клієнтам послуги віддаленого управління зі швидкістю від сотень Мбіт до декількох Гбіт в секунду.

Сьогоднішня угода ґрунтується на роботі, яка розпочата в минулому році між двома компаніями, що дозволило SES стати партнером Azure ExpressRoute в якості першого супутникового оператора, який впровадив платформу Open Network Automation Platform (ONAP) з використанням технології NFV в Azure.

«В останні рік-півтора ми зосередилися на прискоренні реалізації планів наших клієнтів з впровадження хмарних технологій. Ми раді, що знайшли ідеального партнера в особі Microsoft з його новою системою Azure Orbital. Дана угода передбачає використання ноу-хау обох компаній – досвід SES в супутниковії інфраструктурі та компетентність Microsoft в області хмарних технологій, які закладуть фундамент для розробки нових інноваційних рішень майбутнього», – позначив Дж. П. Хемінгуей, генеральний директор SES Networks. «Крім створення та управління шлюзами EOS для Microsoft, ми також дуже раді, що будемо поєднувати, розгортати та експлуатувати наші міжмережеві системи зв'язку O3b mPOWER наступного покоління разом з центрами обробки даних Microsoft. Таке односкачкове підключення до хмари з віддалених вузлів дозволить нашим клієнтам середньорбітального зв'язку підвищити продуктивність своїх хмарних додатків, оптимізувати бізнес-операції, використовуючи переваги гнучкості та маневреності, які так необхідні для виходу на нові ринки».

«Наш запуск Azure Orbital дозволить клієнтам наших партнерів перенести свої дані в Azure, де вони можуть бути негайно оброблені за допомогою провідних на ринку аналітичних засобів обробки даних, геопросторових інструментів і машинного навчання, виходячи на наступний рівень автоматизації та інтелектуальності їх мереж», – Джефф Коен, керівник партнерських програм Azure Networking в корпорації Microsoft. «Крім того, комунікаційна система O3b mPOWER від компанії SES є доказом реалізації стратегії SES, орієнтованої в першу чергу на хмарні технології, з акцентом на галузеві стандарти та можливості взаємодії, що відповідає нашому баченню майбутнього мережевої доступності, і ми надзвичайно раді почати цей проект».
______________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі