Що таке оперативна пам'ять DDR4?

Що таке оперативна пам'ять DDR4?

Що таке оперативна пам'ять DDR4?

DDR4 SDRAM - це абревіатура для "подвійної швидкості передачі даних синхронізованої динамічної пам'яті четвертого покоління", останнього варіанту пам'яті в обчислювальних технологіях. Оперативна пам'ять DDR4 SDRAM здатна досягти більшої швидкості та ефективності завдяки збільшенню швидкості передачі та зменшенню напруги. З'ясувати який об'єм пам'яті підтримує ноутбук можна в цьому довіднику характеристик. Останнє динамічне оновлення пам'яті з випадковим доступом - DDR3, з'явилося в 2007 році, але розробники почали працювати над DDR4 ще в 2005 році. Компанія Samsung виготовила першу консоль пам'яті DDR4 в 2011 році, і ця технологія, як очікується, потрапить на споживчий ринок десь у 2014 році. Зовнішній вигляд апаратне забезпечення отримує більше галасу, але ця нова технологія пам'яті є одним із прикладів внутрішніх розробок, які дають змогу просунути обчислення.

Очікується, що мікросхеми DDR4 підтримуватимуть швидкість передачі між 2133 МТ / с (млн переказів в секунду) і 4266 МТ / с. Для порівняння, технологія DDR3 підтримує лише до 800 до 2133 МТ / с. Це значне збільшення передачі пам'яті дозволить розробникам апаратних засобів виробляти мікросхеми DDR4 з більш потужними процесорами та більш спроможними пристроями. Ця нова пам'ять також використовує меншу потужність - 1,2 Вольта порівняно з 1,65 Вольт DDR3-мікросхем. Це зменшене споживання електроенергії повинно призвести до кращого ресурсу акумулятора на портативних пристроях, таких як телефони та планшети. DDR4 принципово не змінює спосіб роботи пам'яті, але він містить новий командний сигнал, який вказує на активну команду. Команда / ACT консолідує попередній процес, який вимагав трьох окремих команд, коли використовується активна команда.

Основні виробники технологій вже почали інтегрувати чіпи DDR4 у свої лінійки продуктів. AMD відбирає вибірку DDR4 у своїх останніх наборах чіпів. Intel також оголосила, що використовуватиме технологію DDR4 у майбутньому обчислювальному продукті. Споживачі можуть не відзначати цей значний прогрес у галузі технології пам'яті, але вони оцінять продуктивність, яку вона надає, та нові можливості, які вона дає. Недостатня технологія - це двигун, який керує комп'ютерами, а DDR4 - це компактний м'яз.

Які переваги DDR4?

DDR4, останнє покоління оперативної пам'яті, пропонує підвищену швидкість та ефективність обчислювальних пристроїв. Як скорочено для "подвійної швидкості передачі даних четвертого покоління", DDR4 дебютував на смартфоні, планшеті та настільному комп'ютері, на ринку в 2014 році. Розробники почали складати плани для DDR4 в 2005 році, за два роки до його попередника DDR3, потрапив на ринок. Ця нова технологія мікросхем пам'яті може похвалитися більшою швидкістю передачі даних, що підвищить продуктивність ваших улюблених пристроїв. Попереднє покоління динамічної оперативної пам’яті пропонувало швидкість між 800 і 2133 МТ / с (мільйон передач в секунду), проте DDR4 підтримує швидкість між 2133 і 4266 МТ / с. Поряд зі своєю підвищеною швидкістю, DDR4 також є більш ефективним, використовуючи максимум 1,2 Вольта порівняно з максимальними 1,65 Вольт DDR3.

Ця передова пам'ять є основою для пристроїв наступного покоління. DDR4 дозволяє розробникам додавати до свого обладнання більш потужні процесори. Для споживачів це означає розширені можливості обчислювальної техніки на всіх платформах, будь то смартфон, планшет або настільний комп'ютер. DDR4 також дозволить виробникам апаратних засобів збільшити час роботи акумулятора на своїх мобільних пристроях, що є головним питанням для мільйонів користувачів смартфонів. Споживачі можуть не відзначати цю внутрішню технічну розробку обладнання, але ми покладаємося на неї, щоб запустити наші системи та програми, які ми любимо.

Яка різниця між DDR2, DDR3 та DDR4?

Оскільки зовнішні компоненти обчислювальної техніки стають більш потужними, так і внутрішні компоненти, які керують нашими улюбленими пристроями. Оперативна пам’ять DDR4, що скорочується для "подвійної швидкості передачі даних четвертого покоління оперативної пам'яті", - це останнє оновлення внутрішніх обчислень, розроблене для підвищення продуктивності. Це оновлення пам’яті обіцяє швидші та ефективніші показники. Технологія DDR4 має двох попередників, DDR3 та DDR2. Останнє видання цієї динамічної пам’яті продовжує свою традицію, дозволяючи постачальникам апаратних засобів додавати високопродуктивні обчислювальні функції на пристрої будь-яких форм і розмірів.

DDR4 генерує швидкість між 2133 та 4266 МТ / с (млн передач в секунду). Порівняйте це зі швидкістю DDR3 від 800 до 2133 МТ / с і швидкістю DDR2 від 400 до 1066 МТ / с, і легко зрозуміти, наскільки далеко зайшла технологія пам'яті. Динамічна оперативна пам’ять також стала більш ефективною з роками. DDR2 працював на 1,8 вольт. DDR3 знизив 1,5 Вольта, і тепер DDR4 працює на 1,05 Вольта. Споживачі помітять цю зміну у вигляді збільшення тривалості роботи акумулятора для ноутбуків, планшетів та смартфонів. Основні виробники обладнання почали інтегрувати пам'ять DDR4 у свої пристрої 2014 року. Користувачі можуть не розпізнавати, чому, але у 2014 році вони відчують збільшення продуктивності в значній мірі завдяки цьому внутрішньому просуванню.

Коли буде доступний DDR4?

Наступне покоління динамічної оперативної пам’яті, DDR4, призначене для підвищення швидкості та збільшення часу роботи акумулятора. Оперативна пам'ять DDR4 для подвійної швидкості четвертого покоління розробляється з 2005 року, за два роки до виходу попередника DDR3. Останній внесок динамічної оперативної пам’яті підтримує швидкість від 2133 до 4266 МТ / с (млн передач в секунду). Це суттєвий стрибок від DDR3, який підтримує швидкість між 800 і 2133 МТ / с. DDR4 також є більш ефективним, працює на 1,05 вольта порівняно з 1,5 вольтами DDR3.

Споживачі можуть сподіватися, що DDR4 повільно пробиватиме свої пристрої у 2014 році. Настільні та мобільні пристрої налаштовані на полки магазинів у наступному році, будуть працювати на цьому збільшенному обсязі пам’яті. Два великих виробника, які постачають мікросхеми пам'яті для багатьох відомих виробників комп'ютерів, отримують на борту DDR4, тож споживачі повинні бачити технологію DDR4 десь у другій половині 2014 року. На практиці це динамічне оновлення оперативної пам’яті дозволить вдосконалити нові функції. Розробники також зможуть включати функції та функції, які до цього часу технології стримували. Споживачі часто відзначають голосовий контроль, сенсорні можливості та зображення високої роздільної здатності, але динамічна технологія оперативної пам’яті дає змогу досягти цього. DDR4 - це основа для майбутніх проривів в обчислювальних технологіях.
_________________________




Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі