В Україні створили тест-систему для діагностики коронавируса

В Україні створили тест-систему для діагностики коронавируса
Вчені на базі Інституту молекулярної біології і генетики Національної академії наук України розробили тест-систему для діагностування коронавируса 2019 nCoV. На даний момент вона готується до випуску. Про це поінформувала прес-служба НАН, грунтуючись на інформації власного Відділення біохімії, фізіології і молекулярної біології, пише видання UBR.

"У січні 2020 року, відразу після появи інформації про епідемію нового коронавируса в провінції Хубей Китайської Народної Республіки, вчені Інституту молекулярної біології і генетики НАН України за завданням Ради національної безпеки і оборони України розпочали роботу над створенням вітчизняних тест-систем для діагностики коронавируса 2019- nCoV. За цей час в інституті вдалося провести дизайн і синтез 4 нуклеотидних праймерів, які відповідають самим специфічним послідовностей в геномі даного вірусу", - йдеться в повідомленні.

Про те, коли тест-система буде випущена, в повідомленні не сказано. При цьому уточнюється, що вітчизняна тест-система не потрапляє під патентну охорону іноземних тест-систем.

Довідка.
Наукова діяльність Інституту молекулярної біології і генетики НАН України (ІМБГ НАН України) зосереджена на вирішенні проблем в галузі молекулярної біології, генетики та біотехнології.
Основні напрями досліджень ІМБГ НАН України (Постанова Президії НАН України №245 від 07.09.11) проводяться в 14 наукових відділах та 6 лабораторіях Інституту:
структурна та функціональна геноміка;
протеоміка та білкова інженерія;
молекулярні та клітинні біотехнології;
біоінформатика, комп’ютерне моделювання та дизайн.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі