Зв’язок 4G з’явився у селах Сумської області

Зв’язок 4G з’явився у селах Сумської області
Київстар запустив мережі високошвидкісної передачі даних 4G (LTE) у 182 селах Сумської області.

Мобільний зв’язок на мережах четвертого покоління став доступним у селах Анастасівка, Боромля, Волошнівка, Ворожба, Литвиновичі, Мала Павлівка, Мезенівка, Піски, Червоне, Юнаківка, та ін. Понад 46 тисяч сільських мешканців регіону отримали можливість користуватись мобільним інтернетом в мережі Київстар на високих швидкостях – до 100 Мбіт/с. Для цього Київстар обладнав 27 базових станцій сучасними технологічними засобами радіозв’язку стандарту LTE.

Швидкісний мобільний інтернет створює нові можливості для приватного бізнесу, освіти, отримання дистанційних медичних консультацій, доступу до адміністративних послуг, тощо. Адже послуга працює як у приміщеннях, так і на відкритій місцевості. Щоб скористатись швидкісною мобільною передачею даних достатньо смартфона, який підтримує технологію LTE/4G, та відповідної SIM-карти (USIM).

Мобільні оператори України прискорили розвиток 4G завдяки обміну радіочастотами діапазону 900 МГц. Базові станції цього діапазону мають найбільший радіус дії і забезпечують якісне покриття далеко за межами населених пунктів. Обмін радіочастотами став можливим завдяки конструктивній позиції компанії Київстар, яка добровільно відмовилась від частини свого спектру. В результаті телеком регулятор перерозподілив додаткові частоти між іншими мобільними операторами для розвитку 4G/LTE по всій Україні.

Київстар продовжує збільшувати 4G покриття на частотах 1800 МГц, 2600 МГц і 900 МГц. За час розвитку в Україні технології LTE Київстар забезпечив можливість доступу до швидкісного мобільного інтернету для 84% населення.
_________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі