АББ забезпечуватиме енергією новий флот круїзних суден компанії Virgin Voyages з найвищою енергоефективністю

АББ забезпечуватиме енергією новий флот круїзних суден компанії Virgin Voyages з найвищою енергоефективністю
Компанія АББ поставить повний пакет електроенергетичних систем та силових установок для нового флоту Virgin Voyages

Перше судно компанії Virgin Voyages, яке має бути здано в експлуатацію у 2020 році, започаткує флот з трьох інноваційних суден, розроблених та побудованих з оглядом на екологічну відповідальність.

Кожне з суден вагою 110 000 тон (брутто) буде оснащене системою електричних силових установок Azipod® від АББ, безредукторною регульованою системою силових установок, в якій двигун з електричним приводом розташований у занурюваній гондолі поза корпусом судна. Силові установки Azipod® стали стандартом галузі в сегменті круїзів з доведеною здатністю скорочувати споживання палива на 15 % у порівнянні з традиційними силовими установками.
Зображення люб’язно надане компанією Virgin Voyages

«Зробити судна Virgin Voyages екологічними є ключовим у нашій стратегії, і ми дуже раді, що силові установки Azipod® від АББ допомагатимуть нам досягати цієї мети. У поєднанні з неперевершеною маневреністю, вони стали основним вибором для наших суден», – зазначив Стюарт Гокінз, старший віце-президент з морських та технічних операцій компанії Virgin Voyages.

«Електрична силова установка Azipod® представляє інноваційність та ефективність, навідміну від всіх вже існуючих установок, і вона є неодмінною у нашому баченні електричних, цифрових, підключених до мережі суден, – зазначив Петер Тервіш, президент бізнес-напряму АББ «Промислова автоматизація». – Завдяки 25 рокам досвіду та розвитку, наша технологія силових установок Azipod® продовжує вести судна у майбутнє електричного транспорту, підкреслюючи наше прагнення до технологій з найкращими якостями продуктивності, надійності, безпеки та екологічності».

Дві установки Azipod® XO з загальною потужністю двигунів у 32 МВт (43 000 к.с) будуть приводити у рух кожне з трьох суден. Окрім найвищої енергоефективності, установки Azipod® XO, де Х означає «наступне покоління», а О – «роботу у відкритій воді», забезпечують високу маневреність та мінімальний шум при підвищеному комфорті пасажирів.
Кожне судно буде оснащене концепцією комплексної електростанції від АББ – рішенням, що поєднує генератори електроенергії, головні вимикачі, розподільчі трансформатори та систему дистанційного управління для маневрування установками Azipod® з містка. Комбінація силової установки Azipod® та концепції електростанції від АББ дає змогу налаштувати все обладнання для оптимізації його роботи, в результаті чого підвищується ефективність та знижуються викиди.

Відповідно до підходу АББ «Electric. Digital. Connected»,що передбачає цифрове та підключене до мережі майбутнє судноплавства, ці судна матимуть можливість підключатися до інфраструктури Центрів спільних операцій ABB AbilityTM. Ця мережа використовує дистанційний моніторинг обладнання та аналіз даних, щоб забезпечити зпрогнозоване технічне обслуговування, заплановані оперативні роботи чи навіть дистанційну техпідтримку.

Чотиритактні двигуни, які живлять електрогенератори – чотири на судно – будуть оснащені турбокомпресорами TPL-C від АББ, призначеними для здійснення важливих операцій у складних умовах, їх завжди обирають для великих круїзних суден за їхню надійність та ефективність.

Кожне з суден буде 278 метрів завдовжки та 38 метрів завширшки і вміщатиме понад 2 700 пасажирів та 1 150 членів екіпажу. Всі три судна будуть збудовані на судноверфі Fincantieri у м. Генуя, в Італії. Здача в експлуатацію другого та третього судна заплановані на 2021 та 2022 роки відповідно.

З часу першого встановлення 25 років тому силові установки Azipod® заощадили близько 700 000 тон пального, напрацювавши приблизно 15 млн. робочих годин з вражаючим показником експлуатаційної готовності 99,8%. У березні 2018 року силова установка Azipod® отримала свій 100-й контракт на забезпечення енергією круїзного судна.
Розміщення системи силових установок Azipod® назовні корпусу, звільнює більше місця для кают. Завдяки мінімальному шуму та вібрації, силові установки Azipod® також підвищують комфорт пасажирів та екіпажу. Здатність установки повертатися у всіх напрямах збільшує доступ круїзних суден до портів без допомоги буксирування. Наразі силові установки Azipod® доступні у діапазоні від 1,5 МВт до 22 МВт.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі