ДТЕК повністю відновив роботу Запоріжської ТЕС в енергосистемі після знеструмлення через аварію на підстанції «Луч»

ДТЕК повністю відновив роботу Запоріжської ТЕС в енергосистемі після знеструмлення через аварію на підстанції «Луч»
4 лютого 2021 р. о 03.47 Запоріжська ТЕС відновила свою роботу в енергосистемі України, після знеструмлення через замикання на підстанції «Луч» Запоріжжяобленерго.

Після усунення причин аварії на підстанції, енергетикам Запоріжської ТЕС вдалося оперативно усунути наслідки аварійного відключення ТЕС та увімкнути в мережу енергоблок №4 та №1. Енергетики готуються до запуску ще енергоблоку №3 в найближчий час.

Нагадаємо, через замикання на підстанції «Луч» Запоріжжяобленерго спрацювали системи захисту на блоках Запорізької ТЕС, що не дозволило допустити більшої аварії. На момент ситуації в роботі було задіяно три енергоблоки, сумарною потужністю 750 МВт. Аварійне відключення ДТЄК Запоріжської ТЕС призвело до короткочасного відключення світла в м. Енергодар.

Для збалансування роботи енергосистеми України та компенсації потужностей енергоблоків Запоріжської ТЕС, ДТЕК оперативно увімкнув в мережу енергоблок Курахівської ТЕС.
____________________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі