Dubai Airshow 2017 – підготовка до серійного виробництва Ан-132, фурор Ан-70 та інші стратегічні домовленості підприємств "Укроборонпрому"

Dubai Airshow 2017 – підготовка до серійного виробництва Ан-132, фурор Ан-70 та інші стратегічні домовленості підприємств
ДК "Укроборонпром" представив останні досягнення авіабудівного кластеру на міжнародній виставці Dubai Airshow 2017, яка проходила у Об’єднаних Арабських Еміратах з 12 по 16 листопада.

На цій виставці був досягнутий цілий ряд стратегічних домовленостей з міжнародними партнерами, які забезпечать розвиток авіабудування України. А військово-транспортні літаки Ан-132D та Ан-70 від ДП "Антонов", що входить до складу "Укроборонпрому", привернули максимальну увагу партнерів, потенційних замовників та експертів своїми можливостями.

Загалом, на виставці свою продукцію та послуги представили 9 підприємств "Укроборонпрому": ДП "Антонов", ПАТ "НВО Київський завод автоматики", ДП "Миколаївський авіаремонтний завод "НАРП", ДП "Харківський машинобудівний завод "ФЕД", ДП ДГЗП "Спецтехноекспорт", ДП ДЗТІП "Промоборонекспорт", ДП "Українська авіаційна транспортна компанія". Фахівці підприємств провели більше 130 зустрічей з іноземними партнерами для встановлення взаємовигідних партнерських відносин та започаткування спільних проектів.

Ан-132D готується до серії

Під час виставки Ан-132D, який є першим літаком "Антонова" без російських комплектуючих та є зразком міжнародної кооперації України зі світовими гігантами авіабудування, здійснив серію демонстраційних польотів.

Українські пілоти бездоганно продемонстрували можливості Ан-132D, який виконував фігури вищого пілотажу: крени, гірки та круті розвороти. А на останок – видовищну посадку "по афганські", коли літак сідає по крутій глісаді, що вимагає найвищої майстерності пілотів та високих характеристик літака.

Під час Dubai Airshow 2017 ДП "Антонов" уклало домовленості з партнерами з Королівства Саудівської Аравії щодо постачання складових, організацію коопераційного виробництва та навчання технічного персоналу для реалізації фінальної частини програми Ан-132.

Окрім того, практична реалізація програми зі створення Ан-132D стала беззаперечним доказом можливостей українського авіабудування та результативності міжнародного взаємовигідного партнерства.

Ан-70 позбавиться російський деталей

Завдяки досягнутим під час виставці домовленостям, наступним літаком, який буде створений у тісній міжнародній кооперації стане модернізований Ан-70. Цей унікальний за своїми характеристиками літак отримає нову авіоніку та позбавиться російських деталей.

Про відповідну готовність взяти участь у модернізації літака, під час провідної міжнародної виставки Dubai Airshow 2017, заявили компанії з Королівства Саудівської Аравії, Об’єднаних Арабських Еміратів та Туреччини. Завдяки цій модернізації планується розширити унікальні характеристики літака.

Враховуючи те, що у 2015 році Ан-70 було прийнято на озброєння Збройних сил України, модернізація цього літака є одним з найважливіших завдань, яке дозволить значно розширити мобільність та боєздатність українських захисників.

ХДАВП буде врятовано

Оголошений ДК "Укроборонпром" у березні 2017 року пошук партнера для "Харківського державного авіаційного виробничого підприємства", завершився підписанням домовленості щодо інвестування $150 млн силами американської компанії Oriole Capital Group.

Oriole Capital Group, як проектна компанія SPV, була створена саме для реалізації цього конкретного проекту і її задачею є акумуляція ресурсів від різного типу інвесторів, фондів та загальний менеджмент проекту.

У відповідності до проекту, на харківському підприємстві буде відновлено серійний випуск літаків Ан-74 у різних модифікаціях, які будуть вироблятися з широким залученням сучасної передової авіоніки від провідних іноземних виробників. У свою чергу Oriole Capital Group отримає право на інвестиції у виробництво, модернізацію та збут цих літаків.

Ключовим елементом цього стратегічного партнерства є модернізація існуючого виробництва, повне залучення всіх 3000 фахівців харківського підприємства. У свою чергу, будь яке відчуження активів підприємства заборонена законом та неможлива.

Цей проект є критично важливим для "Харківського державного авіаційного виробничого підприємства", який зараз знаходиться у процедурі банкрутства з боргами понад 3 млрд грн.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі