Історична міжсистемна лінія електропередачі в Канаді досягла ключової віхи

Історична міжсистемна лінія електропередачі в Канаді досягла ключової віхи
Компанія АББ успішно випробувала лінію постійного струму високої напруги (HVDC), яка дозволяє передавати екологічно чисту електроенергію з Ньюфаундленду та Лабрадору до Нової Шотландії та північноамериканської електромережі

Нещодавно компанія АББ досягла важливої віхи, успішно випробувавши лінію електропередачі Maritime Link, що вперше в історії дозволяє енергетичній компанії Emera переправляти електроенергію між островом Ньюфаундленд та провінцією Нова Шотландія.

Maritime Link – це лінія постійного струму високої напруги (HVDC) на 500 мегават (МВт), яка дозволить передавати екологічно чисту електроенергію з відновлюваних джерел, що генерується на Ньюфаундленді та Лабрадорі до північноамериканської електромережі в Новій Шотландії. Стабілізуючи особливості новітнього рішення АББ HVDC Light® також дозволять Новій Шотландії інтегрувати додаткові джерела відновлюваної енергії та сприяти зусиллям Канади щодо скорочення викидів.

Лінія HVDC Light® Maritime Link є першою лінією такого типу в світі з повною біполярною конфігурацією інвертора напруги (VSC), що дозволяє підвищити доступність системи. Перетворювальні підстанції будуть оснащені передовою системою управління та захисту MACH™ на основі ABB Ability™, що працює як «мізки» лінії постійного струму високої напруги. Вона моніторить, контролює та захищає складні технології на підстанціях та управляє тисячами операцій, щоб забезпечити надійність енергопостачання. Її передові функції реєстрації несправностей та дистанційного управління також допомагають захищати лінію від несподіваних збоїв, таких як удари блискавки.

«Наша інноваційна технологія HVDC Light дозволить історичному проекту Maritime інтегрувати та доставляти екологічно чисту електроенергію з відновлюваних джерел, одночасно підвищуючи стабільність електромережі та дозволяючи обмін електроенергією, – зазначив Патрік Фрагман керівник бізнесу АББ «Інтеграція енергетичних мереж», що є частиною бізнес-напряму «Енергетичні мережі» компанії. – Передача постійного струму високої напруги, технологія, яку ми впровадили, та в якій ми продовжуємо лідирувати, є важливою складовою стратегії «Наступний рівень», що забезпечує цінність для клієнтів та створює більш потужні, інтелектуальні та екологічно чисті електромережі».

Окрім двох перетворювальних підстанцій для лінії постійного струму високої напруги на ±200 кіловольт (кВ), проект також включає дві підстанції змінного струму на 230 кВ на Ньюфаундленді, одну підстанцію змінного струму на 345 кВ в Новій Шотландії та дві перехідні кабельні станції.

Компанія АББ була новатором у технології постійного струму високої напруги (HVDC) 60 років тому і отримала замовлення на близько 120 таких проектів, що представляють загальну встановлену потужність у близько 130 000 мегават. Це представляє близько половини світового парку встановленого обладнання. Компанія також була новатором технології постійного струму високої напруги HVDC Light на основі інвертора напруги (VSC) 20 років тому, і наразі є лідером на ринку, виконавши 19 з 25 проектів VSC HVDC, що були введені в експлуатацію в світі.

HVDC Light є найкращим рішенням для магістральних та міжсистемних підземних та підводних ліній електропередачі, таких як проект Maritime Link. Ця технологія все більше використовується в різних сферах застосування. Серед них – інтеграція енергії з відновлюваних джерел з вітрових електростанцій, розташованих на суші та в морі, постачання електроенергії з материку на острови та морські нафтові та газові платформи, живлення великих міст, де дуже обмежений простір, а також міжнародні лінії електропередачі, які часто з’єднуються через море. Здатність цієї технології відповідати вимогам стандартів різних електромереж забезпечує надійний зв’язок між мережами незалежно від сфери застосування. Останнє покоління цієї технології може передавати електроенергію на ±640 кіловольт (кВ) на понад 2 000 км та доставляти до 3 000 МВт електроенергії – достатньо, щоб забезпечити кілька мільйонів домогосподарств.


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі