Компанія АББ отримала велике замовлення на забезпечення передачі екологічно чистої електроенергії в Центральній Азії

Компанія АББ отримала велике замовлення на забезпечення передачі екологічно чистої електроенергії в Центральній Азії
Компанія АББ поставить перетворювальні підстанції постійного струму високої напруги (HVDC), що буде частиною проекту консорціуму з компанією Cobra вартістю 330 млн. дол. США, щоб забезпечити споживачів у Пакістані енергією з гідроелектростанцій

Перетворювальні підстанції постійного струму високої напруги (HVDC) забезпечуватимуть ефективну передачу відновлюваної електроенергії з гідроелектростанцій на понад 800 км з місць генерації в Таджикистані до місць споживання у Пакистані

Компанія АББ поставить перетворювальні підстанції постійного струму високої напруги (HVDC) в Таджикистан та Пакистан в рамках замовлення вартістю 330 млн. дол. США, за підтримки Світового банку, який буде виконано як проект консорціуму з іспанською компанією з розробок, закупівель та будівництва, Cobra, що відповідатиме за будівництво та монтаж відповідних підстанцій.

Перетворювальні підстанції постійного струму високої напруги (HVDC) від АББ будуть частиною проекту CASA-1000, який дозволить ефективно передавати відновлювану енергію з гідроелектростанцій на відстань понад 800 км з місць генерації у Киргизькій Республіці та Таджикистані до районів високого споживання в Пакистані. Лінія CASA-1000 матиме потужність передавати 1300 мегават (МВт) електроенергії на 500 кіловольт (кВ).

Проект CASA-1000 підтримує ініціативу уряду Пакистану щодо вирішення питання задоволення зростаючого попиту на електроенергію, а також допомагає Киргизькій Республіці та Таджикистану краще використовувати гідроенергетичні ресурси. CASA-1000 сприятиме торгівлі електроенергією між країнами Центральної та Південної Азії шляхом впровадження комерційних та інституційних механізмів та необхідної інфраструктури передачі. Країни, що беруть участь у проекті – це Афганістан, Киргизька Республіка, Пакистан та Таджикистан.

«Передове рішення постійного струму високої напруги (HVDC) від АББ постачатиме таку необхідну та екологічно чисту електроенергію для споживачів та забезпечуватиме спільне використання ресурсів завдяки міжсистемним зв’язкам у регіоні, – зазначив Клаудіо Факін, керівник бізнес-напряму «Енергетичні мережі» компанії АББ. – Цей проект є ще одним прикладом нашого прагнення до інтеграції електроенергії з відновлюваних джерел та зміцнює позицію АББ як найкращого партнера для створення більш потужних, інтелектуальних та екологічно чистих електромереж».

Компанія АББ була новатором у технології постійного струму високої напруги (HVDC) більше 60 років тому і отримала замовлення на понад 120 таких проектів, що представляють загальну встановлену потужність у близько 130 000 мегават. Це складає близько половину світового парку встановленого обладнання.
_________________


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі