Компанія АББ піднімає використання «розумного будинку» на нову висоту з рішеннями від Amazon та Sonos

Компанія АББ піднімає використання «розумного будинку» на нову висоту з рішеннями від Amazon та Sonos
Провідні на ринку функції автоматизації будинків від Amazon Alexa та бездротова звукова система від Sonos вдосконалюють пропозицію «розумного будинку» ABB-free@home на платформі ABB Ability TM

Компанія АББ, лідер на ринку автоматизації будинків Німеччини, оголосила про співробітництво з Amazon та Sonos на провідній в Європі виставці побутової електроніки IFA у Берліні. Споживачі зможуть просто управляти близько 65 функціями, включаючи освітлення, штори, системи безпеки та опалення за допомогою ABB-free@home на панелі управління, через планшет або смартфон, навіть дистанційно. А відтепер рішення Amazon Alexa та Sonos інтегровані в ту саму відкриту платформу автоматизації будинків.

Компанія АББ займає провідну позицію на ринку завдяки своєму портфоліо підключених та програмних рішень ABB Ability™ для автоматизації будинків та будівель в широкому діапазоні застосувань. Наразі АББ співпрацює з іншими лідерами ринку, щоб забезпечити інтегрований досвід для споживачів, надати їм можливість зручно управляти всіма новітніми технологіями – голосовими командами через Alexa, щоб увімкнути світло; атмосферою – управлінням звуковою системою в кількох кімнатах; енергоефективністю з налаштуваннями управління освітленням, опаленням, шторами.

Інтеграція з Alexa від Amazon дозволяє голосове управління 65 функціями у системі ABB-free@home а також через онлайн-платформу чи додаток my ABB Living Space. Компанія АББ пропонує власну функцію голосової активації для тих споживачів, які не хочуть інвестувати в Alexa.

Динаміками Sonos можна управляти з додатку ABB-free@home, датчиків ABB-free@home та сенсорних панелей ABB-free@home. Користувачі зможуть переглядати та створювати групи динаміків, вмикати, вимикати, призупиняти та пропускати пісні, а також регулювати гучність, маючи можливість інтегрувати свою улюблену музику згідно попередньо вибраних сценаріїв.

Тарак Мехта, керівник бізнес-напряму «Обладнання для електрифікації» компанії АББ, зазначив: «З системою ABB-free@home ми є справжніми піонерами у створенні простору «розумного будинку», де ABB Ability може приносити переваги дигіталізації для споживачів по всьому світу. Ми відкрили можливості більш доступних та простих рішень домашньої автоматизації. Ми будемо продовжувати співпрацювати з іншими лідерами ринку, щоб забезпечити нашим клієнтам можливість користуватися єдиною платформою. З 2014 року було продано понад 1 млн. одиниць систем ABB-free@home. Інновації та інтеграція є ключовими факторами успіху для забезпечення зручного у використанні інтерфейсу при зростанні функціональності завдяки численним іншим брендам».

Аналітики галузі вважають, що ринок автоматизації будинків до 2022 року має зрости більше ніж до 100 млрд. дол. США. Рішення для «розумних» будинків та будівель від АББ доступні у низці застосувань, включаючи окремі приватні будинки, багатоквартирні будинки, готелі, комерційні будівлі та розважальні заклади. У Німеччині, Голландії та Австрії ці пропозиції доступні під брендом Busch-Jaeger.

Мехта продовжує: «Споживачі хочуть користуватися функціями «розумного будинку», які роблять їхні життя комфортнішими та допомагають їм сприяти збереженню екології нашої планети. Ми продовжуємо розширювати кордони, а штучний інтелект у цьому просторі допоможе нам зробити квантовий стрибок вперед, завдяки рішенням для управління будинком – прилади вимикаються, коли датчики виявляють, що в будівлі нікого немає; опалення автоматично вмикається, коли GPS виявляє, що ви в дорозі і маєте бути вдома за 15 хвилин; система знає ваші уподобання щодо освітлення та звуку».


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі