Компанія АББ придбає AB Rotech, щоб розвивати рішення зварювання в автомобільній промисловості

Компанія АББ придбає AB Rotech, щоб розвивати рішення зварювання в автомобільній промисловості
Компанія АББ придбає AB Rotech, приватну компанію зі штаб-квартирою у м. Бурса, Туреччина, що має близько 20 років значного досвіду роботи з рішеннями та сервісами зварювання за допомогою роботів для автомобільної промисловості

Експертний досвід команди інженерів AB Rotech охоплює весь цикл зварювання за допомогою роботів від розробки та введення в експлуатацію до інженерного забезпечення електричного обладнання та сервісного обслуговування клієнтів. Сторони домовилися не оприлюднювати вартість придбання. Угода підлягає нормативному оформленню, і її планується завершити наприкінці поточного року.

Це придбання значно підсилить пропозицію АББ з рішень зварювання за допомогою роботів та можливості компанії на всіх рівнях автомобільної галузі, яка швидко зростає. За даними Міжнародної федерації робототехніки автомобільна галузь залишається найбільшим в світі ринком робототехніки з рекордним зростанням, що склало 21% у 2017 році. За прогнозами, виробництво легкових автомобілів та комерційних транспортних засобів у Туреччині буде зростати швидше, ніж валовий внутрішній продукт (ВВП) країни, завдяки зростанню зосередженості місцевого бізнесу на експорті.

«Це придбання зміцнює нашу позицію як найкращого партнера для виробників автомобілів та постачальників першого рівня в Туреччині та за її межами. Воно надалі підсилює наші провідні робототехнічні рішення та довгострокові відносини з клієнтами, що є чітким фактором конкурентоспроможності АББ, – зазначив Пер Вегард Нерсе, керуючий директор підрозділу «Робототехніка» компанії АББ. – Це придбання також цілком відповідає стратегії АББ, що полягає в тісному співробітництві, на основі рішень, з нашими клієнтами, де б вони не жили».

Компанія AB Rotech є системним інтегратором в рамках Програми авторизованого постачальника послуг (Authorized Value Provider) від АББ. Зростання бізнесу AB Rotech зробило її надійною національною компанією, що впроваджує роботів в автомобільну галузь.

Розташована неподалік від одного з найбільших хабів турецької автомобільної промисловості, AB Rotech приносить ресурси та компетенції передових рішень в зварювання за допомогою роботів, включаючи електродугове, точкове та лазерне зварювання, а також механічні та інструментальні можливості. Після закриття угоди, AB Rotech стане частиною підрозділу «Робототехніка» бізнес-напряму «Робототехніка та електропривод» компанії АББ та новим регіональним прикладним центром, що спеціалізуватиметься на рішеннях зварювання для автомобільної галузі в Туреччині та Південно-Східній Європі.

Омер Санда, виконавчий директор компанії AB Rotech, зазначив: «Це ідеальний час, а АББ – ідеальний партнер для нас і для подальшого прогресу нашої експансії в автомобільну промисловість регіону. Ця угода дозволить нам значно розширити наші можливості завдяки доступу до впливу АББ в цьому регіоні та до її потужних програм управління замовленнями та рахунками».

Разом зі вже існуючими європейськими регіональними прикладними центрами автомобільної промисловості для рішень зварювання за допомогою роботів у Гетеборзі, Швеція та Празі, Чехія, компанія AB Rotech допоможе забезпечити краще охоплення по всьому європейському регіону.

Бізнес-підрозділ АББ «Робототехніка» є лідером у виробництві промислових та колоборативних роботів, а також передових цифрових сервісів. Як один з провідних в світі постачальників роботів, ми працюємо в 53 країнах та понад 100 місцевостях і поставили понад 400 000 робототехнічних рішень на низку різних виробництв та об’єктів. Ми допомагаємо нашим клієнтам підвищувати гнучкість, ефективність, безпеку та надійність, наближаючись при цьому до підключеного та колоборативного виробництва майбутнього. www.abb.com/robotics


Для пошуку виробників і дистриб'юторів, експортерів і імпортерів товарів і послуг в Україні і за кордоном - скористайтеся базою даних компаній "КОМПАСС Україна": Безкоштовна версія www.demo.kompass.ua

Останні новини компаній по темі